< Tilbage

Danish Agro og Vestjyllands Andel køber Tysklands største private grovvareselskab13-10-2014 - 22:36

Danish Agro og Vestjyllands Andel overtager sammen med Agravis Getreide AG’s tyske og ungarske grovvareaktiviteter, der står for en årlig omsætning på omkring otte milliarder kroner

 

Getreide AG sælger sine grovvareaktiviteter med cirka 70 afdelinger i Tyskland og Ungarn til Danish Agro, Vestjyllands Andel og Agravis.

Danish Agro og Vestjyllands Andel vokser endnu en gang i udlandet. Selskaberne meddeler i dag, at de har indgået aftale om at overtage grovvareaktiviteterne i Tysklands største private grovvareselskab Getreide AG fra 1. februar 2015.

De købte aktiviteter står for en årlig omsætning på cirka otte milliarder kroner.

Opkøbet sker i samarbejde med den tyske grovvarekoncern Agravis Raiffeisen AG gennem de tre selskabers fælles jointventure samarbejde.

Danish Agro og Vestjyllands Andel vil eje 75 procent og Agravis 25 procent af de nytilkøbte aktiviteter.

I alt 11 af Getreide AG’s datterselskaber bliver en del af opkøbet, som gennem cirka 70 afdelinger er stærkt repræsenteret i de tyske delstater Slesvig-Holsten, Mecklenburg-Vorpommern, Brandenburg, Sachsen, Sachsen Anhalt og Niedersachsen.

Derudover bliver Getreide AG’s grovvareaktiviteter i Ungarn også en del af opkøbet, og det er dermed første gang de to danske selskaber er repræsenteret med aktiviteter på dette marked.

De opkøbte grovvareaktiviteter i Getreide AG repræsenterer 550 medarbejdere og en årlig omsætning på:

2,5 mio. tons afgrøder,

400.000 tons foderblandinger

400.000 tons gødning

60.000 tons såsæd og

450 mio. kr. i omsætning af planteværn

Getreide AG fortsætter som selvstændig virksomhed med hovedfokus på industriaktiviteter inden for rapsforarbejdning, maltproduktion og visse handelsaktiviteter inden for en gros-kornhandel lige som den danske afdeling af Getreide heller ikke er omfattet af handlen.

De nye tilkøbte aktiviteter vil derfor fortsætte under et nyt holdingselskab, som ikke har fået navn endnu.

- Grovvareaktiviteterne i Getreide AG har stolte traditioner og en lang historie, og de vil være et rigtigt godt supplement til vores øvrige aktiviteter i koncernen. De opkøbte afdelinger og datterselskaber er stærke i den nordlige og østlige del af Tyskland og passer dermed rigtig godt sammen med vores grovvareaktiviteter i Skandinavien og Østersø-regionen, hvor vi nu kommer til at stå endnu stærkere. Derudover vil der være en masse synergier, der kan udnyttes mellem de opkøbte aktiviteter og den øvrige koncern, siger koncernchef Christian Junker, Danish Agro.

En vigtig brik

- Vi har en god fornemmelse af det tyske marked blandt andet gennem vores strategiske samarbejde med Agravis, som vi med stor succes udvikler mange internationale aktiviteter sammen med. Det tyske marked er spændende og rummer mange forretningsmuligheder, siger Christian Junker og fortsætter:

- De nytilkøbte selskaber har blandt andet flere store siloanlæg placeret ved dybvandshavne, som ligger i logistiske knudepunkter. Disse anlæg vil kunne anvendes i et bredere perspektiv.

Opkøbet af Getreide AG er ifølge Christian Junker en vigtig brik i ønsket om at styrke Danish Agro koncernens konkurrencekraft internationalt.

 - Opkøbet af Getreide AG’s grovvareaktiviteter vil styrke vores konkurrencekraft på den globale scene, som netop er en forudsætning for at vi kan servicere vores kunder og ejere bedst muligt. Opkøbet er en del af den vækstrejse, som skal sikre, at vi som samlet koncern for færre omkostninger og dermed på en mere effektiv måde kan håndtere de ydelser og produkter, der efterspørges fra vores kunder. Vi skal desuden kunne tilbyde en stå stor distributionskraft overfor leverandørerne, at vi kan få de bedste aftaler i hus til gavn for vores kunder og ejere, siger han.

Med opkøbet af Getreide AG’s grovvareaktiviteter vil Danish Agro koncernen i 2015 nærme sig en omsætning på omkring 35 milliarder danske kroner.

- Sammen med Agravis, Vestjyllands Andel og de øvrige medlemmer af indkøbsselskabet DLA Agro repræsenterer vi nu en samlet europæisk distributionskraft på cirka 100 milliarder kroner, hvilket er meget tilfredsstillende, siger Christian Junker.

Aftalen afventer nu de tyske konkurrencemyndigheders endelige godkendelse.

 

 

< Tilbage