< Tilbage

Nordirsk foderproducent får dansk platform28-01-2015 - 14:04

Den engelske foderproducent A-One Supplement, som blandt andet leverer foder til det danske selskab Folmers.eu, har fået nordirske Devenish som ny ejer

Tre samarbejdende foderfirmaer fra tre lande er repræsenteret her. Fra venstre ses direktør Åge Staun, Folmers.eu, direktør Patrick McLaughlin, Devenish og salgsdirektør Daniel Day, A-One. Foto: Helge Lynggaard

Af Helge Lynggaard 

Der kan nu komme en ny aktør på det danske marked for foderstoffer. Med købet af det engelske A-One får det private nordirske Devenish nu mulighed for at få fodfæste i Danmark.

Det sker gennem det danske selskab Folmers.eu, som har eneforhandling i Danmark af A-Ones sortiment.

- A-One er et fantastisk brand og vi passer godt sammen, siger administrerende direktør Patrick McLaughlin, Devenish, som onsdag besøgte NutriFair og A-Ones stand på messen i Fredericia.  

Han gjorde det klart, at overtagelsen af A-One i slutningen af november sidste år er et led i en vækststrategi fra Devenishs side.

- Vi er nu den største producent af smågrisefoder i Irland og Storbritannien, fortalte Patrick McLaughlin, der fortsat vil satse på udvikling af A-Ones foderprogram.

Folmers.eu sælger smågrisefoder og premix til danske svineproducenter udelukkende fra A-One. Foderet bliver fremstillet i England og bliver i færdig form fragtet til Danmark – klar til brug.

- I øjeblikket sælger vi A-Ones smågrisefoder til grisene vejer op til 12-15 kg og premix til grisene vejer op til cirka 30 kg, fortæller direktør Åge Staun, Folmers.eu.

- Med den ekspertise som vi har på salg til danske landmænd er det tanken, at vi også skal udvide vores platform, så vi får flere andre produkter på hylderne, siger  Åge Staun uden at han dog endnu vil lægge sig fast på, hvilke produkter, der kan bliver tale om. 

- A-One fortsætter som et selvstændigt mærke, men det er oplagt, at danske landmænd også får adgang til produkter fra Devenish, for virksomheden er stærk på hele paletten, for eksempel også på kvægfoder, fortsætter Åge Staun.

Devenish med hovedkontor i Belfast i Nordirland, har opkøbt flere virksomheder gennem de seneste år, og seneste skud på stammen er A-One. Devenish omfatter nu flere produktionsanlæg i Irland og England samt to anlæg i USA. 

Virksomheden har en stor markedsandel på premix og færdigfoder i både Irland og England og vil også gerne ind på det øvrige europæiske marked.

- Med en platform i Danmark vil Devenish prøve at komme ind på markedet i Østeuropa og det øvrige Europa, siger Åge Staun, og bliver afbrudt af tre yngre landmænd, der spørger, om han sælger kvægfoder.

- Nej, det gør jeg ikke nu. Men kom igen om et år, så kan vi snakke om det, svarer Åge Staun.

< Tilbage