< Tilbage

Bæredygtigt Landbrug: Andelsselskaberne bryster sig af deres store indtægter08-03-2017 - 11:40

Flemming Fuglede Jørgensen afviser samarbejde med Landbrug & Fødevarer, som efter hans mening mere tænker på landbrugets virksomheder end på landmændene

 

Bæredygtigt Landbrugs formand uddelte hug til blandt andre de danske andelsselskaber på generalforsamlingen, der blev overværet af omkring 500 medlemmer. Foto: BL.

Af Helge Lynggaard

 

Der var hug til landbrugets andelsselskaber og deres store overskud, da Bæredygtigt Landbrug holdt generalforsamling onsdag på Bygholm Landbrugsskole i Horsens.

 

Kritikken fremførte foreningens formand Flemming Fuglede Jørgensen, da han i beretningen kom ind på spørgsmålet om muligheden for at Bæredygtigt Landbrug og Landbrug & Fødevarer kunne samarbejde.

 

- Der er mange årsager til, at det samarbejde ikke bliver til noget, sagde Flemming Fuglede Jørgensen og uddybede:

 

- Landbrug & Fødevarer skaber indflydelse, magt og økonomi til sig selv, mens primærlandbruget er blevet underordnet. 

 

- Når man spørger i virksomhederne, om de vil se på primærlandbrugets interesser, svarer de, at det varetages igennem Landbrug & Fødevarer. Når man spørger Landbrug & Fødevarer om deres fokus på landmanden, svarer de, at de skal tage hensyn til firmadelen.

 

- Multinationale selskaber med milliardindtægter tænker i bundlinje, ikke i rammevilkår for landmænd. Vi ser dagligt det ene andelsselskab efter det andet bryste sig af deres store indtægter. 

 

- Tillykke med det, hvad hjælper det ude hos landbofamilierne. De penge, der skulle have været sendt til landmændene, er blevet brugt til ekspansion, kæmpe lønninger og gyldne håndtryk. 

L&F lever sit eget liv sammen med virksomhederne. 

 

BL varetager landmændenes interesser, sagde Flemming Fuglede Jørgensen.

 

Han gjorde det samtidig klart, at et samarbejde med Landbrug & Fødevarer heller ikke er blevet lettere af, at Landbrug & Fødevarer nu har Karen Hækkerup som administrerende direktør.

 

- Landbrug & Fødevarer er ledet af en politiker-direktør, oven i købet socialdemokratisk og tidligere minister, der har medbragt spindoktor samt adskillige andre medarbejdere til toppen af Axelborg, sagde Flemming Fuglede Jørgensen og fortsatte:

 

- Da Hækkerup var fødevareminister, ville hun ikke mødes med Bæredygtigt Landbrug. Det har ikke gjort forholdet til hende lettere.

 

< Tilbage