< Tilbage

Røde og blå baller støtter svensk cancerforskning31-03-2017 - 12:35

Det forventes, at mere end 300.000 farverige baller vil dekorere Sverige denne sommer

De lyserøde og blå baller vil igen i år sætte kulør på de svenske marker. Foto: Lantmännen.

I løbet af sommeren sætter landmændene igen farve på svenske marker med blå og lyserøde baller. De lyserøde baller til fordel for den svenske brystcancer forskning og de blå baller til støtte for forskning mod prostatakræft.

 

Hver farverig balle på markerne i Sverige yder et bidrag til kræftforskningen. I alt var der 225.000 svenske kroner i 2016. Sammen med Trioplast har Lantmännen solgt ensileringsplast til fordel for kræftforskning. Det startede med lyserødt plastik til forskning i brystkræft i 2015, og i 2016 blev det udvidet med blå plast til prostatakræft forskning.

 

- De iøjnefaldende farver har ført til stor anerkendelse og positive samtaler. Derfor er salget af både pink og blå baller i gang igen i år. Vi er ejet af svenske landmænd og ved, at de sætter pris på denne mulighed for at støtte kræftforskning, siger Torbjörn Wahlström, leder af markedsføring for råvarer hos Lantmännen i en pressemeddelelse.

 

Lantmännen, Trioplast og landmanden donerer hver fem kroner pr rulle. Det er håbet, at mere end 300 000 farverige baller vil dekorere Sverige i 2017.

 

Fra og med maj vil de blå og lyserøde baller være synlige på marker i hele Sverige.

< Tilbage