< Tilbage

Dansk fiskefoderfabrik åbner sin trejde produktionslinje i Egypten05-05-2017 - 14:20

Den dansk ejede familiekoncern, Aller Aqua Group, forsætter sin kraftige ekspansion i udlandet

Fra indvielsen af den nye produktionslinje ses fra venstre: Hussien Mansour, CEO, Adel Mansour, bestyrelsesmedlem, Henrik Halken, formand, og Carsten Jørgensen, bestyrelsesmedlem, alle Aller Aqua Egypt. Foto: Aller Aqua Group.

 

I onsdags blev den røde snor klippet over som markering af, af Alle Aqua Egypt nu har indviet den trejde produktionslinje på sin fiskefoderfabrik i Egypten.

 

- Vores datterselskab, Aller Aqua Egypt, har siden starten oplevet massiv vækst i salg af vores miljøvenlige fiskefoder på det egyptiske marked, siger formanden for Aller Aqua Egypt, Henrik Halken.

 

- Derfor besluttede vi allerede sidste år at iværksætte opførelsen af endnu en produktionslinje, som vi nu har taget i brug.

 

- Vi etablerede os i landet i 2011 og har lige siden haft travlt med at opbygge en slagkraftig organisation, samt moderne produktionsfaciliteter.

 

Pris for bedste produkt

- I sidste måned vandt firmaet for anden gang prisen for bedste produkt til akvakultur i Mellemøsten på en udstilling i Dubai. Denne pris er med til at øge interessen for Aller Aquas produkter i blandt andet Emiraterne, hvortil vi netop har startet eksport, fortæller Henrik Halken.

 

Ikke afskrækket

Det er dog ikke uden udfordringer, at drive forretning i Egypten, der er under store politiske og økonomiske forandringer. Således oplevede vi i 2016, at landet fra den ene dag til den anden devaluerede sin valuta, med ca. 60 procent. Og i 2011 var landet igennem en revolution i forbindelse med det ”arabiske forår”.

 

Det har dog ikke afskrækket os fra at udvide vores aktiviteter på det afrikanske kontinent, og derfor investerer vi i år cirka ti millioner US-dollars i opførelsen af en ny fabrik i Zambia, som vi åbner til efteråret.

 

- Akvakultur er verdens hurtigst voksende fødevaresektor – og især Afrika med sin hastigt voksende befolkning får brug for gode og sunde fødevarer i de kommende år, understreger Henrik Halken.

 

Aller Aqua Group er en dansk familieejet koncern med hovedkvarter i Christiansfeld. Firmaet producerer fiskefoder til aquakultur og eksporterer til mere end 60 lande på verdensplan. Firmaet har fabrikker i Danmark, Polen, Tyskland og Egypten. 

 

Virksomheden har cirka 270 ansatte, og en omsætning på omtrent en milliard danske kroner.

< Tilbage