< Tilbage

Martin Merrild på Landsskuet: Journalister, I vil have os i haserne02-07-2017 - 23:07

Martin Merrild åbnede Landsskuet i Herning torsdag med hårde angreb på pressen

 

Martin Merrild brugte det meste af åbningstale på Landsskuet på kritik af pressen. Foto: Landsskuet.

 

Af Helge Lynggaard

 

- Vi vil ikke finde os i det mere. 

 

Martin Merrild, formand for Landbrug & Fødevarer, benyttede åbningstalen torsdag på Landsskuet i Herning til at give medier og journalister en ordentlig opsang. 

 

Det var blandt andet sidste uges nyhed om, at danske landmænd kun har brugt 52 procent af den ekstra mængde gødning, som der var mulighed for med landbrugspakken, som han trak frem som eksempel.  

 

- Har I set den historie i pressen?  Faktisk et ganske interessant tal, fordi mange politikere og politiserende forskere holdt fast i, at dansk natur havde nået sit endeligt med vedtagelsen af landbrugspakken, fordi de var sikre på, at vi ville bruge op til 100 procent. Og fordi det faktisk var det tal, der var hovedingrediensen i det skæbnesvangre angreb, der fældede Eva Kjær Hansen som minister, sagde Martin Merrild.

 

- Alligevel er det overordentligt begrænset, hvad der er skrevet om det faktum, at vi kun brugte 52 procent af den ekstra mængde gødning, vi havde fået lov til at bruge, sagde Martin Merrild og havde flere eksempler på, hvordan landbruget bliver behandlet i pressen:

 

- En helt unuanceret MRSA-debat, hvor en stribe usandheder ikke blot blev sendt i DR, men også solgt videre til Sverige til trods for, at DR selv havde rejst ualmindelig stor tvivl om tallene. Det giver ingen mening – og så mister man ærlig talt tilliden til, at journalister kan forvalte det ansvar, de er udstyret med i vores demokrati.  

 

- Vi er nogle der arbejder på at øge eksporten, og så er der nogle, som DR, der arbejder på at reducere den.

 

- Berlinske Tidende, der målrettet gik efter en minister med forkerte tal. Samme avis fortalte pludselig, at dansk leverpostej var farlig at spise, fordi grise fik zink. 

 

- En historie, der var helt og aldeles usand!

 

- Det er ikke i orden. Vi gider ikke den slags medier og journalister.

 

- Vi vil ikke finde os i det mere! Og jeg lover jer, at de har os i haserne hvis ikke de fortæller sandheden, sagde Martin Merrild.

 

Lader os ikke kue

-Selvom der konstant er nogle, der vil mistænkeliggøre os, så lader vi os ikke kue. Vi ved, at vi gør tingene ordentligt. 

 

- Vi knokler videre hver dag, 7 dage om ugen, 365 dage om året. Vi tager ansvar. Vi ønsker at gøre det endnu bedre. Vi er dygtige. Vi tilhører verdenseliten blandt fødevarevirksomheder og landmænd. Vi sælger vores varer i hele verden til de mest kritiske forbrugere. Og det kan vi kun, fordi vi laver noget af det allerbedste, der findes i verden.

 

- Vi har brug for en fri og uafhængig presse, der altid holder øje med magthaverne og andre som os, der producerer mad og forvalter store dele af landskabet.

 

- Vi har masser af engagerede journalister, der følger os på godt og ondt, sætter sig ind i stoffet og bringer det ud. Et Landsskue uden presse vil være et tomt landskue.

 

- Men vi har desværre også et antal journalister, for hvem det åbenbart kun handler om at lave overskrifter der skaber frygt, forvirring og usikkerhed.

 

Alt for ofte bliver vi udsat for disse journalistiske overgreb, hvor det ikke handler om at belyse komplicerede sammenhænge, men om at skabe frygt og mistænkeliggøre hæderlig og hårdt arbejde mennesker, påpegede Martin Merrild.

 

 

< Tilbage