< Tilbage

Aller Petfood indtager Tyrkiet og Mellemøsten15-01-2014 - 13:58

Aller Petfood fra Fredericia overtager en tyrkisk producent af hunde- og kattemad, og det skal bane vejen for virksomhedens ekspansion i både Tyrkiet, Mellemøsten og Nordafrika


Henriette Bylling ser et stort potentiale for Aller Petfood i Tyrkiet.

Aller Petfood i Fredericia, der producerer hunde- og kattemad, overtager per 1. januar 2014 produktionen og salget af hunde- og kattemad i det tyrkiske selskab Petfood Sanayi Ve Ticaret, oplyser Aller Petfood i en pressemeddelelse.

Aller Petfood bliver den første internationale producent af hunde- og kattemad i Tyrkiet

Aller Petfood overtager en allerede etableret virksomhed med store aktører på det tyrkiske marked, bl.a. supermarkeds-kæden Migros, der skønnes at stå for 60 procent ??af det samlede salg af foder i supermarkeder i Tyrkiet.

Aller Petfood Ltd. Turkey kommer også til at producere foder til Hepsiburida, en af de største tyrkiske online forhandlere samt distributørerne Global og Beta. 

De veletablerede mærker som Buddy og Pets Choice overgår ligeledes til Aller Petfood.

Aktør på tre vigtige 
geografiske områder

- Overtagelsen er en del af Aller Petfoods strategi for 2013-2018, siger Henriette Bylling, administrerende direktør for det familieejede Aller Petfood.. 

- Ved overtagelsen af Petfood Sanayi Ve Ticaret i Tyrkiet er vi aktør på tre vigtige geografiske områder. 

- Fra fabrikken i Fredericia når vi hele EU. 

- Rusland og SNG-landene når vi gennem vores to russiske produktionsfaciliteter og nu når vi ud til Tyrkiet og landende i Mellemøsten og Nordafrika via vores nye investering i Tyrkiet, 

Det tyrkiske marked samt markederne i Mellemøsten og Nordafrika forventes at vækste i løbet af de kommende ti år. 

Aller Petfood Ltd. i Tyrkiet fremstiller tørfoder. Fabrikken er ISO 22000 certificeret, ligesom Aller Petfoods øvrige fabrikker i Rusland og Danmark. Henriette Bylling forklarer: 

- Jeg lægger vægt på, at alle vores afdelinger har samme høje fokus på kvalitet. Vi kommer til at arbejde hårdt og trække på de erfaringer, der har ført til vores succes i Rusland, når forretningen i Tyrkiet skal udvides. Vi har rigtig dygtige medarbejdere på fabrikkerne i Danmark, Rusland og Tyrkiet, så vi vil fokusere på videndeling på tværs af landegrænserne – det er helt naturligt for os som international aktør i branchen.

 Aller Petfood står for mere end 50 procent af private label produktionen i Rusland. Denne position er opnået på mindre end ti år i markedet. 

Henriette Bylling har en vision med Aller Petfoods nye indtog i det tyrkiske marked for hunde- og kattefoder: 

-Jeg ser potentiale for at opnå de samme vækstresultater i Tyrkiet, som vi gjorde, da vi trådte ind på det russiske marked.

< Tilbage