< Tilbage

Endnu et rekordresultat i Danish Agro koncernen04-02-2014 - 22:39

 

Efter en omsætning på 25,1 mia. kr. blev resultatet før skat på 503 mio. kr.


Hovedparten af både omsætning og overskud henter Danish Agro nu i udlandet. Foto: Danish Agro.

 

Af Helge Lynggaard

 Det er rekord efter rekord, fremgår det af den meddelelse om årsregnskabet for 2013, som Danish Agro koncernen her til morgen har offentliggjort.

For det første slog omsætningen den hidtidige rekord med flere længder. Den blev 25,1 mia. kr. mod 17,6 mia. kr. i 2012. Stigningen på 7,5 mia. kr. eller 43 procent skyldes først og fremmest de opkøb, som koncernen foretog i 2012, og som for alvor viste sig i sidste års regnskab.

For det andet slog overskuddet alle tidligere rekorder. Det blev før skat på 503 mio. kr. og det er dermed 59 mio. kr. højere end i 2012. 

Efter skat blev overskuddet 412 mio. kr., hvilket forrenter egenkapitalen primo med 19,9 procent. Koncernens egenkapital er øget med 730 mio. kr. fra 2.073 mio. kr. til 2.803 mio. kr. Koncernens soliditet udgør nu 28,3 % imod 25,3 % året før.

 

Har nået målene

- Det er med stor tilfredshed, at jeg kan konstatere, at vi har nået alle de strukturelle og finansielle mål, vi havde sat os for 2013. Vi har med succes integreret og udnyttet synergierne i de investeringer, vi foretog mod slutningen af 2012. Blandt andet er vi meget tilfredse med opkøbet af den finske grovvarekoncern Hankkija Oy, der leverer et flot årsresultat, siger koncernchef i Danish Agro, Christian Junker og fortsætter:

- Det er også en fornøjelse, at se den respekt, der har været for balancestyring i alle koncernens selskaber i 2013. På trods af en vækst i omsætning på 43 procent er rentebærende gæld stort set uændret i forhold til året før. En stærk indtjening kombineret med en betydelig reduktion af kapitalbinding i lagre har samlet set skabt en likviditetsvirkning fra driften på 1,7 mia. kr., hvilket stiller koncernen i en meget tilfredsstillende finansiel position, siger Christian Junker. 

 

75 pct. fra andet end 
grovvarehandel i Danmark

- Vores hovedfokus i koncernen er at være den bedst mulige samarbejdspartner for vores ejere og kunder i Danmark. 75 procent af vores indtjening kommer i dag fra vores internationale grovvareaktiviteter eller fra øvrige brancher end grovvarehandel i Danmark. 

- Behovet for overskud fra traditionel grovvarehandel i Danmark er derfor minimal. 25 procent af vores overskud kommer fra grovvarehandel i Danmark. Det er vi tilfredse med, selv om det ikke er prangende. Men det er jo vores ejere og medlemmer og skal vi være lidt gode af os er det her, det kan ske, siger Christian Junker som dog understreger, at koncernen ikke kan gå til udlandet og få mere for varerne end markedet betinger.

- Det er et mål for os, at kunne levere tilfredsstillende driftsresultater uden at belaste vores medlemmer. Det gavner både koncernens samlede økonomi og vores ejere – selskabets medlemmer, siger Christian Junker.

 

 

< Tilbage