< Tilbage

DLG sætter foden i Kina11-02-2014 - 13:55

 

Med en investering i en kinesisk foderproducent får DLG nu adgang til det kinesiske marked


Aftalen mellem DLG og den kinesiske foderproducent bliver her underskrevet af koncernchef Kristian Hundebøll, DLG og adm. direktør Junxi Liu, PAUI Feed Group. Foto: DLG.

 

Af Helge Lynggaard

Den store kinesiske svineproduktion bliver nu et vækstmarked for DLG.

Onsdag meddelte DLG, at selskabet har etableret et partnerskab med den kinesiske foderproducent PUAI Feed Group og med Investeringsfonden for Udviklingslande IFU som medinvestor. Den samlede ejerandel i det kinesiske selskab er 25 procent.

Investeringen er på 100 mio. kr., hvoraf DLG har investeret 65 mio. kr. og IFU 35 mio. kr.

– Set med DLG’s øjne passer vores entre på det kinesiske marked perfekt ind i vores overordnede strategi, hvor en af vores målsætninger har været at vinde fodfæste på det kinesiske marked. 

Det er lykkedes med aftalen, som vi forventer os meget af. Med aftalen har DLG udbygget sin position som en betydelig international spiller, siger DLG’s koncernchef Kristian Hundebøll.

Investeringen skal både give DLG adgang til det kinesiske marked, hvor dansk know how på især svineproduktion har et stort potentiale, men også på indkøbssiden, hvor en lang række vigtige kinesiske råvarer og hjælpestoffer kan styrke DLG’s konkurrenceevne på det europæiske marked.

Ifølge Kristian Hundebøll vil DLG bidrage med viden indenfor fremstilling af kvalitetsfoder og vitamin- og mineralblandinger, herunder også kvalitet og fødevaresikkerhed, mens produktion og salg skal varetages af PUAI Feed Group.

 

Et kæmpe marked

Kinas svinebestand er mere end fire gange større end svinebestanden i EU (148 mio. vs. 600-700 mio.), og OECD og FAO forventer, at Kina vil have det højeste forbrug af svinekød pr. indbygger på verdensplan i 2022 med et forbrug på over 34 kg pr. indbygger. 

– Mere end 50 procent af verdens svinebestand er i dag i Kina. For Vilofoss-gruppen er det vigtigt at være på det største marked i verden for fortsat at sikre vækst, markedsposition og indkøbsstyrke. Herudover giver det et godt afsæt for yderligere ekspansioner i Asien, siger Kristian Hundebøll.

 

PUAI Feed Group 

PUAI Feed Group omsætter for omkring 1,2 mia. kr. og havde sidste år en indtjening på 40 mio. kr.   Selskabet har syv fabrikker i Kina herunder en hel ny fabrik sammen med hovedkontoret. 

De nuværende ejere overtog selskabet i 2001. 

Produktionen er p.t. på 320.000 tons. Heraf udgør vitaminer og mineraler 60.000 tons mens de resterende 240.000 tons er foderblandinger.

 

 

 

 

 

Kommenter artikel


(Kommentarer skal godkendes før de bliver vist)

Kommentarer

< Tilbage