< Tilbage

Fødevareminister Karen Hækkerup roser danske landmænd13-11-2013 - 11:11

 

Der var masser af ros til landmændene fra den forholdsvis nye fødevareminister, da hun stod overfor omkring 1.000 delegerede og gæster i Herning Kongrescenter


Karen Hækkerup startede og sluttede med at kalde danske landmænd verdens bedste. Foto: Helge Lynggaard.

Af Helge Lynggaard

 

Landmændene blev rost til skyerne af fødevareminster Karen Hækkerup på Landbrug & Fødevarers delegeretmøde i Herning onsdag.

Hun kaldte flere gange de danske landmænd for verdens bedste. Til gengæld kvitterede de tre-fire gange under hendes tale med klapsalver. Men der var ingen, der afbrød miljøminister Ida Aukens tale med klapsalver, da hun var på talerstolen umiddelbart efter.

Der er ingen tvivl om, at Karen Hækkerup på rekordtid er blevet populær hos mange landmænd, der må føle, at der her er en fødevareminister, som værdsætter deres arbejde.

- Jeg har glædet mig til at komme og møde verdens bedste landmænd, indledte Karen Hækkerup. Og så var linjen lagt. 

Karen Hækkerup fortalte, at hun i sit tidligere job som socialminister ofte skulle bruge penge til socialt udsatte.

- Men de penge kunne Bjarne (finansministeren, red.) ikke bare plukke på et træ ude i Finansministeriets baghave. Næ pengene til at gøre Danmark til verdens mest solidariske samfund kommr fra dem, der producerer, eksporterer og skaber arbejdspladser og vedholdende bidrager til samfundet. Det gør I, og derfor er jeg stolt over at kunne sig, at jeg er minister for jer.

 

I kan godt ranke ryggen

Karen Hækkerup sagde også til landmændene, at de godt kunne ranke ryggen.

- Vi dyrker højintensivt landbrug i Danmark og derfor skal vi passe lidt bedre på vores miljø her end man skal andre steder. Men på trods af det, er I alligevel i stand til at producere og eksportere kvalitetsprodukter, fortsatte Karen Hækkerup, der i næste uge rejser til Japan og Kina for at reklamere for danske landbrugsvarer.

- Jeg glæder mig at at støtte op om eksport af jeres varer og skabe synlighed for, hvad verdens bedste landmænd kan frembringe. De danske produkter står for kvalitet, fødevaresikkerhed og bæredygtighed. De egenskaber vil forbrugerne verden over gerne betale ekstra for, sagde Karen Hækkerrup og sluttede næsten som hun begyndte:

- Vi har et yndigt land med 4,3 mio. hektar og vi har verdens bedste landmænd – og det skal vi værne om.

< Tilbage