< Tilbage

Danish Agro og Vestjyllands Andel starter grovvarehandel i Polen20-11-2013 - 12:57

 

De to danske grov-vareselskaber får nu for første gang en platform for traditionelle grovvareaktiviteter i Polen


Danish Agro, Vestjyllands Andel og Agravis Raiffeisen AG har, via det fælles joint venture selskab DLA Agravis International Holding, besluttet at starte grovvareaktiviteter op i Polen. 

Parterne har købt et kornanlæg i den nordvestlige del af Polen, oplyser selskaberne i en pressemeddelelse fredag formiddag.

Anlægget, der har en kapacitet på 50.000 ton, er købt af den tyske grovvarekoncern Getreide AG.

 

Interessant marked

Koncernchef i Danish Agro og bestyrelsesformand i DLA Agravis International Holding, Christian Junker, glæder sig over købet og ser frem til at få en grovvareplatform i Polen.

- Polen er et interessant marked med et stort potentiale. Landet ligger geografisk fornuftigt i forhold til vores øvrige aktiviteter i Baltikum og Østersøen generelt. 

Vi kender desuden det polske marked rigtig godt, da vi allerede har en årlig samhandel på ca. 500 mio. kr. med de polske landmænd i regionen gennem maskinhandelsselskabet Raitech. 

- Nu vil vi tilbyde traditionelle grovvareaktiviteter, såsom kornhandel, salg af gødning, planteværn, såsæd og frø, mv., til den samme kundebase, siger Christian Junker, og fortsætter:

- Polen er Europas tredjestørste landbrugsland og er inde i en god økonomisk udvikling. 

- Vores mål er at opnå en fornuftig markedsandel i landet indenfor de kommende år. Vi vil bibringe en masse ekspertise fra andre af vores selskaber, og det er vores klare forventning, at vi indenfor ganske kort tid har skabt en lønsom forretning til fordel for den samlede koncern og vores ejere, siger Christian Junker. 

 

Polish Agro

Det nye grovvareselskab får navnet Polish Agro, og vil blive ledet af Mathias Eisert, der er tysker. 

Han har betydelig erfaring med det polske grovvaremarked. Han kommer fra en lederstilling i Tyskland, men har tidligere haft ansvaret for det polske grovvaremarked for et andet selskab.

 

Kender det polske marked

- Jeg ser meget frem til, at blive en del af de nye aktiviteter i Polen, hvor der er et stort potentiale. Jeg kender det polske grovvaremarked rigtig godt, og glæder mig til at tilbyde kvalitetsprodukter og serviceydelser til de polske landmænd, siger Mathias Eisert.   

Mathias Eisert har boet i Polen i over ti år. Han taler flydende polsk, er polsk gift og har tætte relationer til området.

Selve overtagelsen af kornanlægget i Polen vil ske inden udgangen af 2013. 

< Tilbage