< Tilbage

Mollerup Mølle hædret med initiativpris05-03-2013 - 20:21

Mollerup Mølle får prisen for at have gennemgået en udvikling, der tjener til inspiration

Initiativprisen bliver her modtaget af fra venstre Jakob og Kresten Pedersen, Mollerup Mølle.

 

Af Helge Lynggaard

Mollerup Mølle fik tirsdag tildelt den årlige initiativpris ”Den gyldne Østers” af Morsø Erhvervsråd.

- I år er valget faldet på en virksomhed, som har mange år på bagen, for Mollerups Mølles historie går tilbage til omkring 1860, men grundlaget for den virksomhed som Mollerup Mølle er i dag blev reelt lagt i 1940, da Holger Pedersen overtog Mollerup Mølle, sagde Morsø Erhvervsråds formand Jesper Overgaard ved prisoverrækkelsen.

Mollerup Mølle drives i dag af både anden og tredje generation, da Holger Pedersens børn Hans, Kresten og Anne har påbegyndt generationsskiftet til Jakob, Holger og Louise.

- Det er dejligt at få sådan en påskønnelse, for så kan det jo ikke være helt galt, det vi laver, siger Jakob Pedersen.

 Han er også glad for prisen på medarbejdernes vegne.

 - De er med til at trække læsset, siger Jakob Pedersen. Derfor vil prisen på 15.000 kr. som er delt i to portioner på 7.500 kr. til henholdsvis virksomheden og medarbejderne alle blive brugt til et fælles arrangement for virksomhedens 45 medarbejdere.

 I begrundelsen for at pege på Mollerup Mølle som modtager af prisen sagde formanden for Morsø Erhvervsråd, at virksomheden har gennemgået en udvikling, som tjener til inspiration.

- Gennem de senere år har Mollerup Mølle åbnet afdelinger i Flauenskjold og Luneborg i Vendsyssel, og der er etableret forrentningsmæssige forbindelser til Færøerne. De supplerer afdelingerne i Hvidbjerg, Thissinghus og Mollerup.

- Afdelingen i Mollerup er gennem årene vokset til nu at have cirka to hektar under tag.

- I alt producerer Mollerup Mølle A/S årligt ca. 140.000 tons svine- og kvægfoder samt foder til hobbydyr. Mollerup Mølle er tilsluttet indkøbsselskabet DLA Agro. Desuden hører der eget oliedepot og oliebiler til virksomheden, hvorfra der leveres Q8 kvalitetsprodukter.

Erhvervsrådets formand Jesper Overgaard pegede desuden på, at Mollerup Mølle er en flittig bruger af Nykøbing Mors havn, og lasten i hovedparten af de coastere, som anløber havnen, er relateret til Mollerup Mølle.

 - Mollerup Mølle søger løbende at udvide sin kompetence inden for anvendelse af produktporteføljen, og konsulenter med specialviden inden for henholdsvis foder og planteavl er nu en del af medarbejderstaben. Disse konsulenter skal sikre, at kunden får den optimale udnyttelse af produktet.

- Omsætning er nu vokset til knap 800 mio. kr., og resultatet i det seneste offentliggjorte regnskab i et konkurrencepræget marked taler for sig selv.

Når man færdes på vejene i Vendsyssel, Himmerland, Vest-/, Nordvest-/ og Midtjylland genkender man ofte biler fra Mollerup Mølle A/S. Det gensyn skyldes, at en betydelig del af omsætningen i dag hentes uden for Mors, understregede Jesper Overgaard inden han overrakte initiativprisen.

 

 

< Tilbage