< Tilbage

HC Venslev fodervært på Roskildeskuet for 2000 dyr09-06-2013 - 13:23

Udleverer cirka 35 tons foderblandinger til skuets mange kvæg, heste, får, kaniner og høns.

Charlotte Johnsson udleverer hestefoder til et par piger, der samtidig får en reklamekasket med i handlen. Foto: Anette Eckholdt.

Anette Eckholdt, 

freelance journalist

 

For ni år siden overtog HC Handelscenter, Venslev i Hornsherred jobbet med at være fodersponsorer efter DLG. Stor udfordring men de har ikke fortrudt. 

I denne weekend udleverer de således 35 tons foder til en værdi af ca. 100.000 kr. til skuets kvæg, heste, får, kaniner og høns. 

- Der er rigtig mange timers arbejde i det før, under og efter skuet, og jeg har ikke regnet på, hvad det koster – det tør jeg slet ikke, men jeg plejer at sige, at det vil være meget dyrere og uoverkommeligt at besøge lige så mange kunder og potentielle kunder, som vi kan møde her. Her kommer 90.000 gæster, forklarer Charlotte Johnsson, som har arbejdet i firmaet siden 1995 og haft ansvaret for dyrskuerne siden.

 

På flere fronter

HC Venslev er repræsenteret på dyrskuet på flere fronter: 

En ting er teltet mellem ko- og hestestalde, hvor dyreudstillerne kan hente 12,5 kg eller 25 kg sække med foder mod forevisning af deres foderbillet. Billetten får udstillerne tilsendt sammen med diverse papirer fra dyrskuet. 

Den er udelukkende indført, fordi Charlotte et år oplevede at løbe tør for foder – der var flere udstillere som havde hentet flere fodersække, end de var tiltænkt. 

Det ønsker hun ikke skal ske igen. Hun sammenligner det med at have inviteret gæster og at der ikke er nok mad. Pinligt.

 

Blandet landhandel 

fra Hornsherred

Firmaet, som Charlotte kalder en blandet landhandel med 85 ansatte – de driver nemlig både grovvarehandel, købmandsbutik, tankstation og trælast og byggemarked – har også en stor stand i erhvervsudstillingen. 

Her udstiller de ikke alene grovvaredelen men også væksthuse, carpote og en kornsuger fra Kragmann. Derudover er der en container med korn, som børnene må lege i, mens de voksne besøger standen.

 

300 kontakter

- Dialogen på standene plejer at udløse omkring 300 kontakter, som vi tager fat i allerede på mandag – enten via mail eller pr. telefon. Så der er ikke noget med at afspadsere eller holde ferie lige efter dyrskuet, forklarer Charlotte Johnsson og erkender samtidig, at det ikke kan gøres op i kroner og øre, hvad deres aktiviteter betyder. 

Fakta er imidlertid, at HC Venslev opererer på hele Sjælland, Lolland, Falster og Møn og sågar Bornholm, og det er netop det område, dyrskuegæster og dyreudstillere kommer fra.

- Vi er den eneste kvægfoderfabrik på Østlige Øer. Derfor er det også naturligt, at vi dækker hele Østlige Øer, forklarer hun.

Ti procent af HCs foder sælges til heste – resten til kvæg og svin. De er ikke nødvendigvis de billigste på markedet, men kvaliteten, ensartetheden og rådgivningen er ifølge Charlotte i top.

 

Kort vej fra ide til handling

Charlotte fremhæver flere gange fordelene ved at være et lille firma. Kunderne kender medarbejderne, og der er utrolig kort vej fra ide til handling. 

På dyrskuet præsenteres således en nyhed for heste, Toprun M*A*S*H, et ekstra fiberrigt måltid, der er velegnet til blandt andet konkurrenceheste. 

Det er Charlottes ide. Hun sammensatte et produkt, afprøvede det hos en række faste kunder og nu introduceres det på som et tilbud på dyrskuet.

I den forbindelse opstod idéen om en Toprun Cup, som nu er blevet virkelighed med kvalifikation til Vindinge Rideklubs stævne den 16. juni og semifinale og finale til Store Hestedag, som Roskilde Dyrskue arrangerer den 7. - 8. september. HC Venslev er sponsor på foder og rosetter.

Stort set hele firmaet er involveret i arbejdet med dyrskuet. En stor del af de ansatte stiller også gerne op og bemander standene i weekenden. 

 

Fantastisk stemning

- Stemningen er helt fantastisk. Vi møder udelukkende glade mennesker – især dyreudstillerne udviser stor passion og engagement. 

- Det er ganske særligt, og det er vigtigt, at vi forstår og udviser respekt for den begejstring udstillerne lægger i at gøre deres dyr klar til skønhedskonkurrencen, som dyrskuet jo er, og den stolthed de har, når det går godt, siger Charlotte Johnsson og fortsætter.

- Dyrskuet er faktisk så hyggeligt, at vi i år kan samle 70 ansatte til fællesspisning og Det store Hesteshow på Dyrskuepladsen lørdag aften. Vi kalder os ”HC familien”.

 

110 års jubilæum

I 2014 kan HC Venslev fejre 110 års jubilæum. Direktionen består af brødene Christian og Lars Peter Nielsen. 

De er 3. generation i firmaet og har henholdsvis ansvaret for grovvarehandlen og byggemarkedet. 

Det bliver spændende at se, om de 110 år udløser ekstra PR-aktiviteter.

 

< Tilbage