< Tilbage

Ny omsætningsrekord og et flot resultat i Vestjyllands Andel06-07-2013 - 00:56

 

Omsætningen i koncernen Vestjyllands Andel passerede 1,9 milliarder kroner i 2012/2013. Overskuddet på 72,4 millioner kroner udløser en efterbetaling til medlemmerne på 30 millioner. 34 millioner kroner af årets resultat er hentet i andre selskaber, hvor Vestjyllands Andel er medejer.

 

Vestjyllands Andel udlodder 30 millioner kroner af overskuddet på 72,4 millioner kroner til medlemmerne. Foto: VA.

 

Grovvareselskabet Vestjyllands Andel har for tredje år i træk sat ny rekord på omsætning samt et flot resultat, der ligger langt over koncernens budget.

Koncernens omsætning i det netop afsluttede regnskabsår 2012/2013 blev på 1,908 milliarder kroner. Det er 9,35 pct. mere end året før og næsten 24 pct. mere end forrige år.

Koncernen har i det seneste år præsteret et overskud på kr. 72,4 millioner kroner, langt bedre end de 45 millioner kroner, der var budgetteret med i koncernen.

 - Det er glædeligt, at vi fortsat har kunnet øge omsætningen og samtidig fastholde en flot lønsomhed.

 - Vi har valgt, at det gode resultat skal komme vore medlemmer til gode. Vi vil derfor udlodde 30 millioner kroner i overskudsbetaling til vore medlemmer, siger formanden for Vestjyllands Andels bestyrelse, gdr. Leif Haubjerg, No ved Ringkøbing.   

 - Der er ingen tvivl om, at vi har appel til rigtig mange landmænd, som viser øget interesse for Vestjyllands Andel og værdsætter vores måde at drive grovvarevirksomhed på.

 - En yderligere udbygning af tonnagen dokumenterer dette, hvilket er særlig tilfredsstillende, fastslår formanden, og tilføjer:

 - Vi har en størrelse, hvor teamånd og nærhed tiltaler mange landmænd. Dette kombineret med tillid og troværdighed gør Vestjyllands Andel til en foretrukken samhandelspartner.

 - Det er samtidig meget tilfredsstillende, at vores investeringer i datterselskaber i ind- og udland udvikler sig rigtig positivt og også bidrager solidt til resultatet.

 - Det viser sig nu, at disse investeringer bringer kontante fordele hjem til Vestjyllands Andels næsten 3.700 medlemmer, oplyser formanden.

 

Egenkapitalen øget til 482,6 millioner kr.

- Egenkapitalen i selve grovvareselskabet Vestjyllands Andel er øget til 482,6 millioner kr. ved regnskabsårets slutning mod 429,8 millioner kr. året før.

- Det svarer til en soliditet på 50 procent, der dokumenterer, at selskabet er økonomisk meget stærkt rustet, understreger direktør Carsten Lauridsen, Vestjyllands Andel.

- Vi er tilfreds med de mange gode resultater, der er skabt i virksomhedens aktiviteter.

- Vi har haft fremgang på stort set alle fronter og har præsteret fremgang i et faldende marked, og vores medlemstilgang er fortsat stigende, så det lover godt for fremtiden.

 

Medlemmer og kunder opnår
de bedste 
økonomiske resultater

Vestjyllands Andel har fire foderfabrikker og 17 afdelinger i Midt- og Vestjylland.

- Aktiviteterne året rundt bliver stadig mere koncentreret om de afdelinger, hvor vi har produktion. De fleste afdelinger er kun åbne i høst og forår, forklarer Carsten Lauridsen, og tilføjer:

- Tre af vore afdelinger er forsynede med forretninger for hobbyprodukter.

- Vores styrke er, at vi er meget tæt på vore medlemmer og kunder, fastslår Carsten Lauridsen, og fortsætter:

- Vi har mange dygtige medarbejdere, som er gode til at finde de rigtige og bedste løsninger i samarbejde med den enkelte landmand med fokus på, at landmanden skal opnå de bedste økonomiske resultater.

- Vi har mange partnerskabsaftaler, hvor landmænd lægger deres indkøb af råvarer i vores hænder, og vi har vores klub for plantebeskyttelse, hvor vi giver faglig rådgivning om brug af gødning og planteværn.

- Tilsvarende sørger vores fodereksperter hele tiden at optimere, hvordan hver enkelt af vore medlemmer bedst kan fodre sine husdyr.

- Det er af stor betydning for den fortsatte vækst i Vestjylland Andel, når naboer til vore medlemmer ser, at vi er med til at skabe gode resultater på marker og i stalde, slutter Carsten Lauridsen.

 

< Tilbage