< Tilbage

Erfaren grovvaremand løb med borgmesterposten fra to tidligere ministre01-12-2021 - 13:37

I Kolding kommune var der tale om præsidentkamp mellem to tidligere ministre – men det var den tidligere grovvaremand Knud Erik Langhoff, der blev borgmester

Der var meget stort presseopbud i Kolding på valgaftenen. I fokus kom Knud Erik Langhoff, der nu bliver borgmester med blandt andet 33 års erfaring fra grovvarebranchen. Pressefoto.

 

Af Helge Lynggaard

 

I medier over hele landet blev der op til kommunalvalget i sidste uge talt om en ren præsidentkamp om borgmesterposten i Kolding kommune mellem de to tidligere ministre, Eva Kjær Hansen, Venstre og Villy Søvndal, SF. 

 

Der var ingen, der nævnte Knud Erik Langhoff fra Det Konservative Folkeparti.

Valgresultatet viste, at ingen af de to ministre kunne samle flertal efter kommunalvalget. Men det kom ikke som den store overraskelse for Knud Erik Langhoff. 

 

- Jeg havde på forhånd regnet ud, at de andre borgmesterkandidater ikke havde så store chancer for at kunne samle et flertal bag sig, fortæller Knud Erik Langhoff til Grovvarenyt.

 

- Jeg er vant til at bruge et regneark blandt andet fra min tid i foderstofbranchen, så jeg kunne godt se, at jeg ville have gode chancer. Jeg var også den eneste af borgmesterkandidaterne, der tidligere har været med i ”maskinrummet” i Kolding byråd, og jeg tror, det har spillet ind, siger den nyvalgte borgmester, der sad i byrådet i otte år frem til 2018.

 

Han glæder sig over, at der nu er lavet en bred konstituering i byrådet, hvor alle partier peger på ham som den nye borgmester.

 

- Jeg har arbejdet for, at vi skulle et meget bredt samarbejde i byrådet, og det ser nu ud til at lykkes, siger Knud Erik Langhoff.

 

Så vidt vides er han den eneste af de nye borgmestre, der har en lang karriere i grovvarebranchen bag sig. Ikke mindre end 33 år blev det til.

 

- Jeg har taget rigtig meget med mig fra min tid i foderstofbranchen. Jeg har været leder i mange år, og de erfaringer og ikke mindst menneskekundskab, som jeg har erhvervet her, kan jeg bruge i det politiske arbejde. Jeg er måske også talerør for landbruget i byrådet, for jeg ved godt, hvad der tales om, når der snakkes gødning eller den grønne omstilling, siger Knud Erik Langhoff.

 

Han påpeger desuden, at han er vant til forhandlinger fra sin erhvervskarriere.

 

- Foruden diverse lederjob har jeg siddet i forskellige bestyrelser, herunder ti år i Dangødnings bestyrelse, og den erfaring fra bestyrelser er også givtig, når man kommer ind byrådsarbejdet, siger Knud Erik Langhoff.

 

I KFKs bestyrelse

Knud Erik Langhoff er uddannet landmand og startede som sælger i grovvarebranchen efter endt militærtjeneste.

 

Efter ansættelse i blandt andet Sjølund Mølle som salgskonsulent og senere som salgsdirektør, kom han i 2002 til KFK som salgsdirektør for KFK Sydjylland. I 2002 blev han valgt som medarbejderrepræsentant til KFKs bestyrelse.

 

- Her var jeg dels med til at bygge en ny salgsorganisation og senere til at sælge KFK, da Norsk Hydro afviklede sit ejerskab af KFK. Ved opdelingen af KFK kom jeg til Brdr. Ewers og i 2005 til Aarhusegnen som salgs- og marketingdirektør, som blev mit sidste job i branchen, hvor jeg sluttede i september 2006, fortæller Knud Erik Langhoff.

 

Erhvervsrådgiver

Han gik derefter over i den økonomiske rådgiverbranche og efter et år i Alm. Brand Bank fik han tilbudt job i Jyske Bank som erhvervsrådgiver inden for landbrug. Har var han ansat i 13 år frem til foråret i år.

 

- Herefter har jeg koncentreret mig om kommunalvalget. Men det har jeg faktisk gjort lige siden det forrige valg var overstået og jeg røg ud af byrådet til trods for, at jeg havde fået femte flest personlige stemmer i kommunen. Jeg kom ikke ind på grund af listesamarbejde med andre partier, men den fejl gjorde vi ikke denne gang, siger Knud Erik Langhoff.

 

Han synes, han går velforberedt ind til borgmesterjobbet.

 

- Jeg har overværet samtlige byrådsmøder i de seneste fire år og læst samtlige dagsordner, så jeg er godt forberedt, siger han.

 

Den 2. december kl. 15 udløber fristen for konstitueringsaftaler, men Knud Erik Langhoff håber og tror på, at alt er faldet på plads i Kolding, så han har aftalt, at han får overdraget borgmesterkæden kl. 15.05, selv om han formelt først er borgmester fra 1. januar.

 

- Men jeg har allerede nok at se til, for der er mange poster i udvalg, råd og nævn med videre, der har skullet besættes, men det hele er ved at være på plads. Samtidig har jeg aftalt med den siddende borgmester, at vi kører parløb de næste uger til en række møder og arrangementer, siger Knud Erik Langhoff.

 

Artikel fra Grovvarenyt nr. 47, fredag 26. november 2021

< Tilbage