< Tilbage

Landbruget vil får hver en afgiftskrone retur og penge til teknologi10-11-2023 - 13:28

Skatteminister Jeppe Bruus, (S), lover desuden landbruget penge i en grøn fond til teknologisk udvikling

Skatteminister Jeppe Bruus, håber på en lignende aftale for landbruget, som tidligere er indgået med industrien. Pressefoto.

 

Af Helge Lynggaard

 

Fra skatteminister Jeppe Bruus, (S) blev det slået fast på Landbrug og Fødevarers delegeretmødet i Herning, at der vil blive benyttet de samme tre grundsten overfor landbruget, som blev benyttet, da der blev indgået en klimaaftale med industrien.

 

- Afgift, tilskud og ny teknologi. Det bliver også pejlemærkerne her, for det står i regeringsgrundlaget, at vi gennemfører den grønne omstilling under hensyntagen til landbruget og til fødevareerhvervet. Det betyder, at hver eneste krone vil blive ført tilbage til erhvervet, og der oprettes en grøn fond, hvor vi lægger endnu flere penge oveni for at sætte turbo på udvikling og ny teknologi, sagde Jeppe Bruus.

 

Han kvitterede for alle de modeller og måder, der allerede bliver benyttet for at reducere klimaaftrykket af erhvervet selv.

 

- Det er også derfor, at vi har taget initiativ til en grøn trepartsdrøftelse fra regeringens side. Her inviterer vi landbrugets erhvervsorganisationer, miljø- og naturorganisationer og arbejdsmarkedets parter. De anbefalinger, vi ender ud i i trepartsgruppen, tager vi med, når vi skal have forhandlet de endelige aftaler på plads. Det er mit håb, at vi kan lave nogle aftaler og rammevilkår, som I kan regne med mange år frem. Det lykkedes for industrien, og jeg har forhåbninger om, at det også lykkes her, sagde Jeppe Bruus.

 

Artikel fra Grovvarenyt nr. 45, fredag 10. november 2023.

< Tilbage