< Tilbage

DLGs koncernchef: Vi er tilbage på ny normal08-02-2024 - 16:40

Det har været udfordrende markedsvilkår i 2023, og derfor er der stor glæde i DLG over et godt resultat

Koncernchef Kristian Hundebøll gennemgår på pressemødet de udfordrende markedsvilkår, som DLG har mødt i 2023. Foto: Helge Lynggaard.

Af Helge Lynggaard

 

DLG kunne onsdag løfte sløret for regnskabet for 2023, der viste en omsætning på 67 mia. kr. Det var noget mindre end rekordomsætningen i 2022, der nåede op på 80 mia. kr. mod 59 mia. kr. året forinden.

 

- Der var meget medvind på cykelstierne i 2022, og det resulterede i et meget usædvandligt år for hele vores branche. Nu er vi tilbage på det, jeg vil kalde den nye normal med en omsætning på 67 mia. kr. Vi vurderer, at det  nye normale bliver med en omsætning i området omkring 65-67 mia. kr., sagde koncernchef Kristian Hundebøll på et pressemøde på Axelborg onsdag.

 

DLGs omsætning på 67 mia. kr. er fordelt på tre forretningsområder med 41 mia. kr. på Food, den tyske energiforretning Team Energie har omsat for 20 mia. kr. og Team Bau, de tyske byggemarkeder, har omsat for 6 mia. kr.

 

Kristian Hundebøll glædede sig over, at trods en mindre omsætning end i rekordåret, så har DLG haft en højere driftsindtjening i 2023 end året forinden.

 

- Og for anden gang i DLGs historie runder vi en milliard i resultat før skat, og vi ender også på en historisk høj soliditet på 32,2, fortsatte Kristian Hundebøll.

 

Han glædede sig over, at DLG var kommet godt igennem 2023 trods udfordrende markedsvilkår:

 

- Vi har haft en høj inflation, vi har betalt over en kvart milliard kroner i ekstra renter, vi har fortsat mindre salg af grisefoder i Danmark og Tyskland, der er recession på vores største marked, Tyskland, og endelig har vi haft en udbyttemæssig dårlig høst i Tyskland, Danmark og de baltiske lande.

Niels Dengsø Jensen, DLGs bestyrelsesformand, formulerede det på pressemødet sådan:

 

- Går vi nogle år tilbage, ville disse markedsvilkår næsten have væltet læsset for os. Det siger lidt om vores styrke i dag, at vi alligevel er i stand til at komme rigtigt godt igennem til vores næstbedste resultat.

 

Rigtigt godt år 

Kristian Hundebøll kunne berette om, at DLG har haft et rigtigt godt år i både Danmark og Sverige inden for forretningsområdet Food.

 

- Der har været fald i salget af grisefoder i både Danmark og Tyskland, men det hænger naturligt sammen med et fald i antallet af slagtninger på 15-20 procent. Det har medført en nedgang i salg af foder og vitaminer og mineraler. Derfor lukkede vi også ned for foderfabrikken på Aarhus Havn i starten af 2023, og nu kører de øvrige foderfabrikker på fuld kraft. Men ellers er det gået rigtigt godt i Danmark, og det skyldes mange underliggende faktorer, sagde Kristian Hundebøll og fortsatte:

 

- Vi har en effektiv drift og logistik, som det er lykkedes at rationalisere i de seneste år. Vi har tilfredse medarbejdere, og vi har i år fået de hidtil bedste tilbagemeldinger på tilfredshedsundersøgelser blandt medarbejderne. Nok så vigtigt har vi glade kunder og ejere.

 

Svenske marked

På det svenske marked er det gået godt for DLG, understregde Kristian Hundebøll.  

 

- Det har været det hidtil bedste år i den tid, vi har været i Sverige. Vi er en stærk nummer to på det svenske marked og har haft en omsætning på tre milliarder – godt nok svenske kroner, men vi står godt både inden for planteavl og husdyrsegmentet, sagde Kristian Hundebøll.

 

Artikel fra Grovvarenyt nr. 6 ekstra 8. februar 2024

< Tilbage