< Tilbage

85-års fødselar med vækst og udvikling som drivkraft23-02-2024 - 15:59

Niels Jepsen fylder 85 år og har 60 års jubilæum i Hornsyld Købmandsgaard

Den gamle kostald rummer i dag Niels Jepsens samling af gamle fint istandsatte Mercedes-biler og danner rammen om forskellige aktiviteter. Pressefoto.

Hornsyld Købmandsgaard A/S har gennem hele livet været udgangspunkt for Niels Jepsen, der siden han blev en del af sine forældres grovvarevirksomhed for 60 år siden har haft vækst og udvikling som drivkraft.

 

Den 9. marts fylder han 85 år, og han markerer samtidig sit 60-års jubilæum i Hornsyld Købmandsgaard.

 

Han kan se tilbage på en spændende udvikling i familievirksomheden, som hans far, Jørgen Jepsen Senior, overtog som en mindre købmandsforretning og grovvarehandel i 1932.

 

- Jeg er vokset op i Købmandsgaarden og blev en del af firmaet i 1964. Dengang var væksten allerede godt i gang med en omsætning på omkring 20 mill. kr. I dag omsættes der for over tre mia. kr. og der er godt 200 medarbejdere.

 

- Det har været en spændende rejse at være med på, og det er en næsten ubegribelig udvikling, der er sket i landbruget og dermed også i grovvarebranchen i den periode. Det er gået stærkt, og stort set alt er anderledes end i mine drengeår, hvor der blev kørt med heste og kornet blev håndteret i sække. Brugene var små sammenlignet med i dag, og det er næsten ufatteligt, hvad der er sket, siger han i en pressemeddelelse fra Hornsyld Købmandsgaard.

 

- Men selv om udgangspunktet er et andet og på trods af mange tossede regler, bl.a. aktuelt en CO2-afgift, der spøger, vil der stadigvæk være korn, der skal høstes og dyr, der skal fodres – og dermed brug for en grovvarebranche. 

 

Ordentlighed

Både Niels Jepsen og hans nu afdøde bror, Jørgen Jepsen, kom ind i firmaet som unge. Niels tog den direkte handelsvej og uddannede sig på handelsskole samt hos forskellige købmænd og grovvareforretninger i ind- og udland.

 

Ordentlighed har altid præget hans tilgang til tingene og hans virke i Hornsyld Købmandsgaard.

- Hvis ikke vi havde været ordentlige og haft fokus på det gode købmandskab til gavn for både kunde og købmand, så havde vi ikke været her i dag, siger han og tilføjer, at det altid har ligget ham meget på sinde.

 

Mange store projekter

Samtidig har han gennem alle årene haft stor opmærksomhed på vækst, fremdrift og nye initiativer i virksomheden, så den hele tiden har udviklet sig. 

 

Det er bl.a. slået igennem i forbindelse med foderfabrikken på Horsens Havn, foderfabrikken i Gødstrup, købet af såsædsfabrikken Nielsen & Smith i Glostrup og etableringen af proteinfabrikken Triple A i Hornsyld.

 

- Det har alle sammen været store beslutninger, som har krævet markante investeringer, og som har ført Hornsyld Købmandsgaard til det sted, den står i dag.

 

- Ekspansionen er sket over tid, og vi har stort set alle årene stille og roligt været i gang med opkøb og nybyggeri, hvilket har betydet, at vi har udviklet os til en landsdækkende virksomhed. Det er jeg glad for at kunne sige, at jeg har været en del af.

 

Har stadig sit kontor

Niels Jepsen har stadig sin daglige gang i Købmandsgaarden, hvor han har sit eget kontor.

 

- Det har stor betydning for mig fortsat at komme i Købmandsgaarden, som jo er en vigtig del af min tilværelse og altid har været det, lyder det fra Niels Jepsen.

 

- Jeg har brug for at følge med i, hvad der sker, og jeg er glad for at opleve, at der stadig sker en udvikling, så Hornsyld Købmandsgaard som privat grovvareforretning stadig er et godt og relevant tilbud til danske landmænd.

 

Gården som fristed

Niels Jepsen er gift med Pys, og de overtog hendes fødehjem, slægtsgården ”Hornumgaard” ved Hornsyld i 1988. 

 

- Min hustru blev for snart to år siden udsat for et styrt på cykel, som har gjort det vanskeligt, men vi prøver at få det bedste ud af det, siger Niels Jepsen, der gør alt, hvad der står i hans magt for at få dagligdagen til at fungere på bedst mulig vis.

 

- ”Hornumgaard” er mit fristed, som danner rammen om de forskellige aktiviteter, jeg holder så meget af, lyder det fra fødselaren, der elsker gården, naturen og omgivelserne.

 

Jorden er forpagtet ud, men han følger aktivt med i markdriften af de ca. 50 tilhørende hektar. Han har etableret et naturområde med sø og beplantning, som har fået navnet ”Kongernes Dal”, og her nyder han naturen og freden.

 

Aktive venskaber

Trods travlhed i virksomheden gennem mange år har Niels Jepsen formået at opbygge gode fritidsinteresser, som stadig giver ham glæde og livskvalitet.

 

Den gamle kostald på gården blev omkring 2010 renoveret og moderniseret, og den rummer i dag hans samling af gamle fint istandsatte Mercedes-biler. Bygningen er indrettet med kontor, hyggerum og billardbord.

 

- Vi har spillet golf gennem mange år, vi har sommerhus ved Juelsminde og er medejere af en ejendom i Skotland, hvor vi har haft mange dejlige stunder med gode venner.

 

- De gode venner, de betyder alt for mig, fortæller Niels Jepsen, der spiller billard to dage om ugen efter et fast ritual.

 

- Først træner vi i fitnesscenter, så spiser vi frokost og herefter spiller vi billard. De timer vil jeg nødigt undvære.

 

Lego og klassisk musik

I de senere år er en ny fritidsinteresse kommet til.

 

- Jeg er begyndt at bygge Lego-modeller, fortæller Niels Jepsen, der har adskillige meter vægreoler fyldt med store Lego-sæt, som han har bygget.

 

- Jeg slapper fuldstændigt af og finder ro og fred, når jeg sidder og pusler med mine Lego-modeller. Med klassisk musik i baggrunden er det nogle af mine lykkeligste og mest fredfyldte stunder, fortæller han.

 

Fødselsdagen og jubilæet markeres ved en reception den 8. marts fra kl. 12.00 på Hornumgaard, Hornumvej 6, Hornsyld. 

 

Alle er velkomne, tilmelding senest den 4. marts med navn og antal gæster til tbj@hk-hornsyld.dk 

Hvis nogen påtænker gave eller blomster, ønsker Niels Jepsen at samle et beløb ind til et godt formål, derfor er der åbnet en gavekonto i Sydbank med kontonummer 7140 0001556437.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

< Tilbage