< Tilbage

Foss får rekordoverskud og investerer massivt22-03-2024 - 12:50

Foss investerede sidste år 12 procent af omsætningen i innovation og gør klar til nybyggeri til 500 mio. kr.

Foss' nye bygning i Vinge ved Frederikssund ventes at stå klar til indflytning i 2026. Visualisering: Henning Larsen Arkitekter.

 

Af Helge Lynggaard

 

Analysevirksomheden Foss A/S fik i 2023 rekordoverskud. Driftsresultatet lyder på   570 millioner kroner mod 501 millioner kroner året før, og det er et resultatet, som især er drevet af nye analyseløsninger, oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

 

Overskuddet efter skat blev på 420 millioner kroner mod 372 millioner kroner i 2022.

 

- Jeg er stolt af det resultat, vi sammen har skabt, hvor det er lykkedes at fastholde det rekordhøje omsætningsniveau fra 2022, samtidig med at vi lancerede fem nye innovative løsninger. Vi keder os i hvert fald ikke, men sådan skal det også være, når vores virksomhed stræber efter at levere de mest innovative løsninger til verdens 100 største fødevareproducenter og mere end 40.000 andre kunder, siger administrerende direktør i Foss, Kim Vejlby Hansen.

 

Samtidig med offentliggørelsen af regnskabet præsenterer Foss sin nye strategi. Heri hedder det blandt andet, at Foss stræber efter at blive den foretrukne globale partner inden for pålidelige og innovative analyser, og at Foss har en ambition om at være før-ende på softwareværktøjer inden for fødevarekvalitet og bæredygtighed.

 

Investerer 500 mio. kr. i nybyggeri

I Vinge ved Frederikssund har Foss netop markeret en af de mest betydningsfulde begivenheder i virksomhedens 67-årige historie, da bestyrelsesformand Peter Foss officielt tog det første spadestik for Foss Vinge sammen med økonomiminister Stephanie Lose og borgmester Tina Tving Stauning.

Foruden en optimering af selve produktionsprocesserne, så er det også disse moderne og bæredygtige produktionsfaciliteter, der skal sikre, at Foss kan fortsætte og fastholde arbejdspladser og produktion i Danmark i fremtiden, oplyser Foss.

 

Foss forventer at investere op mod 500 millioner kroner i nybyggeriet, hvilket gør projektet til den største investering i Foss' historie. Den nye fabrik bliver 18.000 kvadratmeter, placeret på en naturskøn 15 hektar grund i Vinge, og forventes at blive drevet af grøn energi fra 2.400 kvm. solceller på taget, en ny vindmølle på grunden, et Ates-system til bæredygtig opvarmning og nedkøling af bygningen samt andre tiltag, som samlet set gør, at Foss’ globale energiforbrug fra 2026 forventes dækket af egenproduceret grøn strøm.

 

Bygningen er tegnet af arkitekterne fra Henning Larsen og forventes at stå færdig til indflytning i første halvdel af 2026.

 

DLG-direktør i bestyrelsen

Ifølge Foss er koncerndirektør i DLG, Jesper Pagh, indtrådt i bestyrelsen for Foss A/S. 

Jesper Pagh erstatter Jais Valeur, Danish Crown, som stoppede i bestyrelsen i juli 2023 for at prioritere andre bestyrelsesposter.

 

Artikel fra Grovvarenyt nr. 12-2024 fredag 22. marts 2024

< Tilbage