< Tilbage

Brødr. Ewers har mistet sit overhoved23-04-2024 - 15:07

Mindeord

Otto Ewers blev 91 år. Pressefoto: Ewers/Claus Haagensen.

 

Af Helge Lynggaard

 

Otto Ewers, kornhandler og tidligere ejer af Brødr. Ewers A/S, Sønderborg, er stille sovet ind i en alder af 91 år.

 

Otto Ewers var fjerde generation i den familieejede sønderjyske korn- og foderstofforretning.

Han var blot 25 år, da han efter sin fars pludselige død overtog forretningen i 1957. Han fortsatte med at styre forretningen i 41 år frem til 1998. Her trådte femte generation til, da sønnerne Hans Otto og Claus Ewers overtog virksomheden.

 

Otto Ewers stod bag en omfattende udvikling af virksomheden, mens han havde ansvaret for den. Landbruget ændrede sig, og Otto Ewers forstod at tilpasse forretningen med nye kornhaller, flere afdelinger, og som den første grovvareforretning importerede han udenlandsk gødning. Det var derfor en velkonsolideret virksomhed, som han i 1998 overlod til femte generation, der siden har udviklet virksomheden til den største privatejede grovvareforretning i Danmark.

 

Til det sidste spurgte Otto Ewers interesseret til kornpriserne og fulgte med i forretningens gang. Ifølge hans søn, Hans Otto Ewers, stod der stor respekt omkring faderen både hos de daværende medarbejdere og blandt kolleger i branchen. Han nød at kommer rundt i det sønderjyske, og så sent som i sidste uge var han på rundtur med sit barnebarn Kristian som chauffør, som er startet i virksomheden. Her besøgte de fire af virksomhedens afdelinger, og Otto Ewers havde kage med – ifølge Hans Otto Ewers følte hans far, at det nok var sidste gang, han kom på besøg i afdelingerne.

 

Otto Ewers store interesser var ringridning og jagt. Desværre mistede han det ene ben efter en blodprop i 2008, og det satte herefter nogle begrænsninger på udfoldelserne.

 

I efteråret kunne Brødr. Ewers markere 175 års jubilæum med stor reception i Riddersalen på Sønderborg Slot, som Otto Ewers deltog i.

 

Otto Ewers var et familiemenneske. Familien betød meget for ham, og han havde den glæde i sidste uge at deltage i dåben af et af sine oldebørn. Han var også glad for, at tre børnebørn nu arbejder i Brødr. Ewers som sjette generation.

 

- Familien har mistet sit overhoved, som Hans Otto Ewers udtrykker det.

 

Bisættelsen finder sted torsdag 25. april kl. 10.30 fra Sankt Marie Kirke i Sønderborg.

 

 

< Tilbage