< Tilbage

Hamlet Protein får initiativpris20-11-2012 - 20:37

 

Hamlet Protein A/S får initiativpris for blandt andet fokus på konkurrencekraft, global udvikling og samarbejde med kunderne om nye produkter

Fra prisoverrækkelsen ses fra venstre borgmester Peter Sørensen, Horsens, adm. direktør Søren Munch, Hamlet Protein og Ole Simonsen, DI Horsens. Foto: Helge Lynggaard.

Af Helge Lynggaard


Omgivet af større og mindre sække på færdigvarelageret fik Hamlet Protein i Horsens mandag overrakt Initiativprisen 2012.

Prisen uddeles af DI Horsens, som havde valgt at overrække prisen på selve virksomheden.

- Vi står i en spændende virksomhed, der har præsteret en rivende udvikling, og hvor nye initiativer peger fremad mod udvikling og vækst, sagde formanden for DI Horsens, Ole Simonsen, Stofa, i sin begrundelse for valget af Hamlet Protein.

Virksomheden har siden sin start i 1992 haft fokus på at udvikle naturlige foderingredienser til ungdyr.

- I dag er virksomheden en af verdens førende udbydere af sojabaserede protein-løsninger til specialfoder. Via 45 distributører sælges Hamlet Proteins produkter over hele verden, fortsatte Ole Simonsen, der understregede virksomhedens store fokus på energi og miljø.

I har løbende reduceret energiforbruget og energislugende enheder bliver løbende skiftet ud med mere miljørigtige enheder. For at kunne konkurrere er det nødvendigt, at danske virksomheder har et stærkt fokus på omkostningerne. I har vist, at det kan lade sig gøre at reducere de dyre energiomkostninger, sagde Ole Simonsen og fremhævede, at Hamlet Protein har iværksat en række grønne tiltag.

- Lad mig nævne nogle af dem: Ingen brug af kemikalier i produktionen, ingen biprodukter fra produktionen og ingen brug af kemikalier under rengøring af produktionsenheder.

Fabrik i USA

I 2011 investerede virksomheden i en ny fabrik i staten Ohio i USA for at kunne dække det voksende amerikanske marked. Jeg er overbevist om, at I får succes med jeres globale udvikling, og at I får fat på helt nye kundesegmenter, som kan give jer yderligere vækst.

Men uden dygtige medarbejdere og opbakning fra lokalområdet har det hele ikke kunnet lade sig gøre, understregede Ole Simonsen og fortsatte:

- Det er virksomhedens vedvarende fokus på konkurrencekraft samt en global udvikling og samarbejde med kunderne om nye produkter, der er baggrund for DI Horsens’ valg af Hamlet Protein som modtager af årets initiativpris. Alt i alt mange beundringsværdige præstationer.

Et godt eksempel

Borgmester Peter Sørensen, Horsens Kommune, glædede sig over at have en af verdens førende virksomheder inden for specialfoder i området.

- I er et rigtigt godt eksempel på den type virksomheder, som vi gerne vil have flere af i kommunen, sagde Peter Sørensen inden adm. direktør Søren Munch, Hamlet Protein, takkede for prisen.

Anerkendt uden for kerneområdet

- Vi er glade for at blive anerkendt uden for vores kerneområde, indledte Søren Munch og tilføjede:

- Vi er i en branche, hvor vi er en lille spiller, og vi må forvente, at der kommer nye konkurrenter, som vil producere meget store mængder. Derfor indgår det også i vores strategi, at vi vil differentiere os fra konkurrenterne ved at gå ind på nye områder, både hvad angår dyrearter og geografisk. Vi etablerede os derfor i USA sidste år, hvor vi har investeret et relativt stort beløb. Desuden har vi spurgt kunderne, hvad de ønsker, og det har blandt andet resulteret i nye produkter til kyllingeproduktionen og til såkaldte skravlgrise, fortalte Søren Munch inden prisoverrækkelsen blev gentaget for fotografernes skyld.

< Tilbage