< Tilbage

Udrydder rotter uden brug af gift09-12-2012 - 00:06

Firmaet WiseCon A/S har lanceret en rottefælde, WiseBox, der ser ud til at være langt mere effektiv end de giftbokse, der i dag placeres langs vægge, hvor rotter færdes. I den nye fælde bliver rotterne aflivet med elektricitet på to minutter.

Salgskonsulent Svend Erik Laursen,WiseCon A/S, præsenterer den nye WiseBox på firmaets stand på Agromek. Foto:Wiegaarden.

En helt ny type rottefælde, WiseBox, blev lanceret i februar i år. Fælden er resultat af flere års udviklingsarbejde i WiseCon A/S i Helsinge, der er specialiseret i materiel til udryddelse af rotter.

Den nye fælde blev vist på Agromek i sidste uge.

- Siden lanceringen i november i fjor har vi solgt 1.500 eksemplarer af WiseBox. Og salget er stærkt stigende, siger salgskonsulent Svend Erik Laursen, der var med til at fortælle de besøgende på Agromek om den nye fælde.

- Boksen er solgt til mange forskellige virksomheder som levnedsmiddelvirksomheder, frøfirmaer og grovvareselskaber, siger Svend Erik Laursen.

Virkningsgraden på fælden er langt, langt større

- Vores nye fælde er et effektivt alternativ til de giftkasser, der står langs mure mange forskellige steder. Men vores fælde har en langt større virkningsgrad end giftkasserne, fortsætter Svend Erik Laursen.

- Der er to huller i både fælde og giftkasse. Men virkningsgraden på fælden er langt, langt større. Når giftbokse er tomme eller rotterne er blevet resistente mod giften, så virker giftboksen jo ikke. Det samme er tilfældet, hvis rotten er kræsen. Dermed er virkningsgraden på vor fælder 3 - 5 gange større end virkningsgraden af en giftboks, fastslår Svend Erik Laursen.

- Vi har erfaring for, at man med vores fælde meget hurtigt kan fjerne rotteungerne og hen ad vejen også de voksne rotter.

Smitte med salmonella

-Vores metode har desuden klare fordele i svinebesætninger. Hvis en rotte, der er død eller svækket af gift, bliver ædt af en so, så er der stor risiko for smitte med salmonella. Når man bruger vores system i svinestalde, er risikoen for smitte med salmonella reduceret ganske væsentligt. Samtidig har man fordelene af en langt mere effektiv bekæmpelse, fastslår Svend Erik Laursen.

Elektrisk stød i to minutter

WiseBox placeres langs vægge udvendigt eller indvendigt. Når rotten er inde i boksen, bliver boksen lukket, rotten løftes op og får elektrisk stød i to minutter. Derpå bliver den døde rotte løftet over i en plastpose monteret i en spand. Posen tømmes, når anlægget har meddelt, at den er fyldt med døde rotter.

Fælden sender alarm

Et stk. WiseBox koster 5.400,- kr. for et anlæg, der kommunikerer medWiseCons webserver.

- Fælden sender en sms til brugeren, når en rotte er gået i fælden. Fælden sender ligeledes en alarm, når den skal tømmes eller batteriet skal skiftes, forklarer Svend Erik Laursen.

- WiseCons server opsamler informationer på ejerens personlige side, hvor man kan se placeringen af egne fælder samt driftstilstanden på disse fælder.

- Batteri til fælden skal købes til alle fælder, der ikke får elektricitet fra den faste strømforsyning. Fælden kan leveres med et låg med solceller, så den er selvforsynende med strøm, tilføjer Svend Erik Laursen.

Fælde til kloakbrønde

En fælde til montering i kloakbrønde var første produkt fra WiseCon. Den fælde blev lanceret i 2008 og fikAgromekprisen i november 2008. Firmaet sælger også et kamera til montering i kloakbrønde eller på lagre. Kameraet arbejder med infrarødt lys og kan derfor optage billeder af rotter i mørke.

- På Agromek oplevede vi en overraskende stor efterspørgsel på vores nye fælde. Vi havde forberedt os på stor interesse, men slet ikke i det omfang, vi oplevede, siger Svend Erik Laursen.

Se mere om WiseCon og firmaets produkter - herunder video, der viser, hvordan fælderne virker. Klik her.

Gunner Buck

< Tilbage