< Tilbage

Landmandsejet tysk frøfirma overtager nu aktierne i næststørste danske frøfirma11-12-2012 - 09:16

Idagaardfonden sælger nu alle aktier i Hunsballe Frø A/S til DSV, Deutsche Saatveredelung AG med virkning fra 1. juli i år. 

Under det nye ejerskab vil Hunsballe Frø A/S fortsat være en stærk spiller på det danske marked, hedder det i pressemeddelelsen.

Den tyske frøvirksomhed DSV, Deutsche Saatveredelung AG køber nu alle aktier i Hunsballe Frø A/S af Idagaardfonden, med overtagelse pr. 1. juli 2012. 
 
Hunsballe Frø har en omsætning på ca. 135 mill. kr. Med to fabrikker i Holstebro og Sørbymagle syd for Slagelse er den årlige produktionskapacitet 17.000 tons græs- og kløverfrø. 
 
Selskabet beskæftiger 44 medarbejdere, som alle fortsætter i Hunsballe Frø.


Tæt samarbejde 
i flere end 30 år

DSV og Hunsballe Frø har haft et tæt samarbejde om græs- og kløverfrø gennem flere end 30 år. 
 
I 2003 overtog Hunsballe Frø og DSV sammen det hollandske frøfirma Zelder og dannede Euro Grass som et 50/50 joint venture, med internationale aktiviteter i planteforædling, produktion og salg. 
 
DSVs overtagelse af Hunsballe Frø er en naturlig udvikling i forlængelse af det tætte samarbejde, og fremover vil DSV være eneejer af Euro Grass selskaberne.

- Som ejer af Hunsballe Frø har vi ønsket at sikre den fortsatte konsolidering i frøbranchen. 
 
- Det har i den forbindelse været vigtigt for Idagaardfonden at sikre, at dansk græsfrøproduktion bliver styrket gennem en ny ejer, siger Niels G. Mikkelsen, som er formand for Idagaardfonden. Han fortsætter:
 
- På grund af vores tætte samarbejde med DSV gennem mange år er vi overbeviste om, at DSV, som ny ejer af Hunsballe Frø, vil være en stærk partner for vores frøavlere og kunder. 
 
- Her er det yderst vigtigt, at DSV fortsat ser produktion og salg af græs- og kløverfrø i Danmark som en hjørnesten i virksomheden.
 
Markant styrkelse af DSV

For DSV er produktionen af græs- og kløverfrø i Danmark meget væsentlig. 
 
DSV’s direktører Christoph Luedecke og Johannes Peter Angenendt forklarer: 
 
- Forædling, produktion og distribution af græsfrø er et strategisk vigtigt forretningssegment for DSV. 
 
- Købet af Hunsballe Frø sikrer os nye muligheder, i særdeleshed i Danmark, men også i Holland gennem Euro Grass. 
 
- Købet af Hunsballe Frø er derfor en markant styrkelse af DSV’s forretning.
 
Nye tilbud til
danske landmænd

Under det nye ejerskab vil Hunsballe Frø A/S fortsat være en stærk spiller på det danske marked med fokus på vækst af forretningen, gennem udvikling og salg af såvel markfrø som plænegræs til det danske marked.
 
Sorter, der sælges i Danmark, vil derfor fortsat have været igennem en uvildig afprøvning. 
 
Samtidig er der mulighed for udvidelse af sortimentet til danske landmænd, idet DSV har et stort program i raps- og kornsorter samt et koncept ”TerraLife” – frøblandinger, der er til gavn for jordens frugtbarhed.
 
Som en del af DSV koncernen vil Hunsballe Frø få styrket sine afsætningsmuligheder internationalt, ikke mindst på de tyske og hollandske markeder.
  
Deutsche Saatveredelung AG

DSV, Deutsche Saatveredelung AG er med 340 ansatte og en årlig omsætning på ca. 96 mio. EUR (ca. 715 mio. kr.) en af Tysklands største og førende planteforædlingsvirksomheder. 
 
Virksomheden er stiftet for mere end 80 år siden og har ca. 800 aktionærer, hovedsagligt landmænd. Ingen aktionær kan eje mere end 10% af DSV’s aktiekapital. 
 
DSV har hovedkontor i Lippstadt nær Dortmund og har derudover flere forædlings- /forsøgsstationer i forskellige egne af Tyskland. Hertil kommer landsdækkende afdelinger med frørenserier, lagre samt salgskontorer. 
 
DSV har betydelige aktieposter i andre frøvirksomheder både i og udenfor Tyskland. 
 
Derudover har DSV egne datterselskaber i Polen, Frankrig, Ukraine og Storbritannien. 

Hovedaktiviteterne i DSV er forædling, produktion, rådgivning og salg af fodergræsser, kløver, plænegræsser, raps, korn samt forskellige efterafgrøder. 

< Tilbage