< Tilbage

Danespo etablerer selskab i Holland28-08-2015 - 13:38

Holland er et atrraktivt marked med et betydeligt vækstpotentiale, siger Steen Bitsch, adm. direktør, Danespo A/S

Vi spreder vores produktion for ikke at blive for afhængig af skfitende politiske beslutninger i Danmark, siger Steen Bitsch. Foto: Danespo.

Af Helge Lynggaard

 

Danespo A/S gør nu klar til at etablere sig i Holland med eget selskab. Det er ifølge administrerende direktør Steen Bitsch, Danespo, et attraktivt marked, hvor der er et betydeligt organisk vækstpotentiale, specielt med henblik på udviklingen af Danespos egne sorter.

- Vi har i flere år haft en produktion af læggekartofler i Holland. Vores omsætning på pommes frites kartofler med sorterne Folva og Royal er klart stigende, siger Steen Bitsch.

Danespo producerer cirka 10.000 tons læggekartofler af sorten Royal, og heraf bliver de 3.000 tons produceret i Holland. Desuden eksporterer Danespo 15-20.000 tons spisekartofler, produceret i Holland.

Verdens største producent af pommes frites, canadiske McCain, har en stor produktion i Holland i samarbejde med lokale avlere.

- Derfor er det oplagt, at vi er til stede med produktion af læggekartofler, så vi kan servicere vores kunder i Holland, siger Steen Bitsch, og fortsætter:

- En del af vores forædling vil også ske i Holland, og generelt gælder det, at Holland bare er stedet, hvor det sker, når det gælder kartofler. 

- Derfor kan vores tilstedeværelse være med til at tilvejebringe ny viden, og desuden findes der mange kompetente medarbejdere inden for kartofler i Holland.

 

Spreder produktionen

Steen Bitsch nævner også en helt anden grund til at Danespo etablerer eget selskab i Holland.

- I Danmark har vi nogle udfordringer med rammevilkårene for at dyrke kartofler, og for ikke at blive for afhængig af skiftende politiske beslutninger, spreder vi vores produktion. Ellers risikerer vi at blive for sårbare. For eksempel bliver der aldrig godkendt nye plantebeskyttelsesmidler til kartoffelproduktionen i Danmark. 

- Vi kan kun få lov at bruge nye midler på dispensation. Men det betyder, at der ikke bliver fri priskonkurrence på midlerne, så danske avlere må købe midlerne til listeprisen, men konkurrenterne i andre lande kan nøjes med at betale næsten det halve, siger Steen Bitsch.

< Tilbage