< Tilbage

Korndating i København med næsten 500 deltagere15-09-2015 - 11:18

Baltic Grain Exchange på Børsen på torsdag den 17. september


For 15. gang holdes der korndating i København. Foto: Dansk Erhverv.

Af Helge Lynggaard

Det er lidt af et tilløbsstykke, når DAKOFO og ProAgro inviterer til Baltic Grain Exchange i København torsdag den 17. september, også kaldet korndating.

Arrangementet starter kl. 14.00, og efter en kort velkomst er der herefter networking med uformel samtale ved cafeborde.

Deltagerne kommer fra hele korn- og foderstofbranchen og fra hele logistiksektoren. 

- Det er gået over al forventning med tilmeldingerne. Der er tilmeldt næsten 500 deltagere til eftermiddagens networking, fortæller Fritz Hansen, der i sommer gik af som direktør for DAKOFO, men står for tilrettelæggelsen af årets korndating.

- Det er cirka samme deltagerantal som i de seneste tre år, men til gengæld er der i år flere, der har valgt at deltage i middagen. 

- Allerede den 20. august måtte vi derfor melde alt optaget til middagen, for med 380 tilmeldte er der ikke plads til flere, fortæller Fritz Hansen.

Han glæder sig specielt over, at der fra danske deltagere er meget stor opbakning til hele arrangementet, herunder middagen som bliver leveret af restaurant Babette.

 

Fra Østersøområdet

- Der er mange udenlandske deltagere blandt de tilmeldte. Hovedparten af dem kommer fra landene omkring Østersøen, men der er også deltagere fra USA, Rusland, Tyrkiet, Frankrig, Holland, Spanien og flere andre europæiske lande, fortæller Fritz Hansen.

- Uanset hvor man kommer fra, kan man mødes med kolleger og udveksle informationer og høre om, hvordan høsten er gået – både hvad angår kvalitet og kvantitet. Dermed får deltagerne ikke blot skabt kontakter, som måske kan bruges, når der skal købes eller sælges afgrøder senere, men de får også tilegnet sig overblik over, hvad der er at handle med, siger Fritz Hansen.

Det er i år 15. gang, der bliver arrangeret Baltic Grain Exchange. Det startede i 2000 og har været afviklet hvert år undtagen 2009, hvor DAKOFO var vært for Den Europæiske Varebørs i København. 

For DAKOFOs sekretariat er det en stor opgave at arrangere Baltic Grain Exchange. Sekretariatet står selv for alle aftaler med blandt andet hoteller mv. og for kontakten med deltagerne.

- Vi får rigtig mange henvendelser fra deltagerne, og det er som et stort puslespil at få det hele til at gå op. Men det er også en sjov og spændende opgave, og rigtig mange – måske op imod to tredjedele – af deltagerne har været med lige så længe som jeg selv har været med til at arrangere det, siger Fritz Hansen, der siden 2003 har været ankermanden i Baltic Grain Exchange.

< Tilbage