< Tilbage

DLF-frøavlere får 15.000 kr. pr. hektar i gennemsnit - ny rekord05-10-2015 - 12:25

Bonuscheck på 30 mio. kr. på vej til DLFs frøavlere


Torsdag kunne DLF hejse flaget med det nye logo, og fredag kan DLF-frøavlerne fejre rekordudbytte af høsten 2014 med en samlet bonuscheck på 30 mio. kroner. Foto: DLF.

DLFs frøavlere kan glæde sig over, at de igen får udbetalt et rekord stort udbytte. De får i alt udbetalt 15.000 kr. pr. hektar i gennemsnit. 

- Vi havde et rigtigt godt år i 2014 med gode udbytter og pæne frøpriser. Med 14.500 kroner i bruttoudbytte pr. hektar bidrog frøafgrøderne til en stærk bundlinje i forhold til raps og hvede.

Men der er mere i vente for DLFs frøavlere. Det fortæller formanden for DLF AmbA, gårdejer Christian Høegh-Andersen. 

-Vi har en sund og god frøforretning, og vi er glade for, at frøafgrøderne for fjerde år i træk har leveret en særdeles stærk og konkurrencedygtig bundlinje hos frøavlerne. Samtidig er regnskabet for 2014/15 så godt, at DLFs bestyrelse kan udlodde en bonus på 3,5 procent af bruttoafregningsbeløbet, hvilket svarer til i alt 30 millioner kroner.

Det bringer afregningen op på 15.000 kroner pr. hektar i gennemsnit for selskabets avlere. Det er glædeligt, at vi på denne måde kan tilgodese selskabets ejere, fastslår formanden.

Administrerende direktør Truels Damsgaard siger om årsagen til bonusbetalingen.

-Vores koncernselskaber har generelt haft et godt år både i forhold til afsætning og omsætning. Vi har med de rigtige produkter på rette tid og sted været i stand til at udnytte de salgs- og konkurrencemuligheder, som en stærk US dollar har åbnet for os. Det gælder både på det europæiske men ikke mindst på det kinesiske marked, hvor vi har haft en rekordstor afsætning fra Danmark, oplyser Truels Damsgaard.  

DLF aflægger den 27. oktober regnskabet for selskabets 150 delegerede på den årlige generalforsamling.

< Tilbage