< Tilbage

DLG og kinesisk partner indvier ny foderfabrik30-11-2015 - 22:39

Røde snore, taler og en helt ny fabrik var omdrejningspunktet, da Puai Feed sidste weekend holdt åbningsceremoni på den nye svinefoderfabrik i Hunan-provinsen.

Otte sakse var i brug, da den nye Puai-foderfabrik i Hunan blev indviet den 22. november.

I snart to år har DLG været aktiv på det kinesiske marked for foder og premix, og investeringen uden for det europæiske marked er nu med til, at Puai kan åbne en topmoderne fabrik efter europæisk standard.

- Der er ingen tvivl om, at den nye foderfabrik, som er fuldt på højde med de bedste europæiske fabrikker, kan skabe værdi hos såvel de kinesiske svineproducenter som hos Puai og DLG’s ejere, siger DLG’s koncerndirektør Jacob Holm med ansvar for forretningsområdet Vitaminer & Mineraler.

Den nye foderfabrik ligger i Hunan-provinsen og har en kapacitet på 180.000 tons. Den kommer til at forsyne kunder i såvel Hunan- som Hubei-provinserne, hvor Puai i samme ombæring har lukket to ældre fabrikker. Der er 20 produktionsmedarbejdere på fabrikken. Det er få efter kinesisk standard, men flere end på tilsvarende danske fabrikker. Det hænger sammen med, at bulk-leverancer endnu ikke fungerer i Kina – sækkevarer er stadig det primære.

 

Velfungerende salgskoncept

Ud over produktionsmedarbejderne er der knyttet 100 salgsmedarbejdere til fabrikken. Halvdelen af dem har kunder i engrosmarkedet, mens den anden halvdel fungerer som en slags farmmanagers ude hos kunderne. Et koncept, der er langt fra det, vi kender i Danmark.

 - De her medarbejdere er delvist aflønnet af os, delvist af landmændene. De fungerer som en slags farmmanagers ude på bedrifterne. De er veluddannede og har minimum en bachelorgrad, og inden for hver 4-6 uger er de tilbage på vores hovedkontor i Henan i to dage for at blive videreuddannet. De er meget dedikerede, forklarer Jacob Holm, der oplyser, at Puai har i alt 400 medarbejdere med den form for tilknytning.

 

Fodersortimentet 

Selve fodersortimentet er de sidste par år blevet hævet til et højere niveau. Det hænger sammen med, at PUAI løbende har medarbejdere i Danmark, og danske medarbejdere rejser til Kina for at dele deres viden om, hvad der skal til, for at foderet kan være med til at øge produktionsniveauet i kinesisk svineproduktion.

 

Efterspørgslen stiger 

Mange kinesiske svineproducenter har nedlagt deres produktion, fordi priserne har været lave i en lang periode.   Derfor er antallet af søer faldet med ca. 20 procent.

- Den mindre produktion har betydet, at prisen nu er steget til 21-22 kr. pr. kg til svineproducenten, så nu er det blevet en god forretning at producere svin, og det er aktuelt for os at kunne tilbyde producenterne bedre foderblandinger og øget know-how om svineproduktion generelt, siger Jacob Holm.

< Tilbage