< Tilbage

Hedegaard rykker til Sønderjylland og overtager fire Danish Agro afdelinger18-12-2015 - 18:28

Samtidig samler Danish Agro sig på færre afdelinger. Hedegaard gør foderfabrikken i Kolding klar til at blive sat i drift igen.

 

Hedegaard gør klar til at køre mod syd og etablere sig i Sønderjylland. Siden dette foto er taget, har Hedegaard valgt blot at hedde Hedegaard og har droppet tilføjelsen ”agro”. Foto: Pressefoto.

Hedegaard overtager fire af Danish Agros afdelinger i Sønderjylland fra foråret 2016 og starter foderproduktion på foderfabrikken i Kolding, der ikke har været i drift i nogle år. Det sker samtidig med, at Danish Agro samler sine aktiviteter på færre, men større afdelinger,  fremgår det af en pressemeddelelse fra Danish Agro.

 

 - Vi følger strukturudviklingen i dansk landbrug tæt og forsøger løbende at optimere organisationen, så vi er så effektiv en samarbejdspartner som muligt for danske landmænd. Derfor samler vi nu vores aktiviteter på større, strategiske lokationer i Syd- og Sønderjylland, siger direktør i Danish Agro, Henning Fogh.

 

- Afdelingen i Sjølund, der i forvejen huser Danish Agros kundeservicecenter samt en betydelig såsædsproduktion, vil være base for det regionale hovedsæde. Ved at samle flere aktiviteter i Sjølund vil der kunne udnyttes synergier til gavn for landmænd i området, vurderer Henning Fogh. Vores større afdelinger i Sommersted, Hygum  og Bylderup Bov vil fortsætte med at støtte op om de aktiviteter, der udgår fra Danish Agro i Syd- og Sønderjylland.

 

- Det er samtidig besluttet at Danish Agros afdelinger i Aller, Hoptrup, Bedsted og Kværs overgår til Hedegaard. Vi har gennem mange år haft gode erfaringer med at være bredt repræsenteret i f.eks. Nordjylland, og mener, at vi kan supplere hinanden ligeså godt i Sønderjylland til gavn for vores kunder og ejere. Vi vil samlet komme til at stå stærkt i regionen, siger Henning Fogh.

 

I stedet for afhændede 

foderfabrikker

Hedegaard er i dag et datterselskab i Danish Agro. Som følge af et tilsagn fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen blev Hedegaard tidligere på året nødsaget til at sælge to af sine foderfabrikker i Gødstrup og Skive. 

 

For at kompensere for dette er det planen, at Hedegaard i løbet af 2016 starter produktion op på koncernens foderfabrik på Kolding Havn, som ellers har stået stille de senere år. 

 

Hedegaard er i fuld gang med at istandsætte fabrikken så den lever op til de krav og den effektivitet som er nødvendig i dag. Foderfabrikken og de nye afdelinger i Sønderjylland giver, ifølge administrerende direktør i Hedegaard, Søren Rathcke,  nogle interessante udviklingsmuligheder i Sønderjylland.

 

- Vi ser meget frem til, at blive repræsenteret i Sønderjylland. Vi vil gøre vort yderste for, at vi bliver en stærk samarbejdspartner for de sønderjyske landmænd – og sammen med Danish Agro, bliver koncernen nu anderledes, stærkt repræsenteret i regionen, siger Søren Rathcke.  

< Tilbage