< Tilbage

DLG investerer nu næsten 100 mio. kr. i Syd- og Østtyskland02-06-2012 - 11:07

 

Med køb af tre foderfabrikker øger DLG sin kapacitet med 250.000 tons foder i Tyskland. Det svarer til en samlet forøgelse af selskabets produktionskapacitet i landet med 30 pct.Med disse samt andre nye aktiviteter forventer DLG at nå ni mia. kr. i årsomsætning i de østlige delstater i Tyskland.

DLG/HaGe køber blandt andet tre foderfabriker i Tyskland - to i Bayern og en i Sachsen-Anhalt. Foto: DLG

DLG's aktiviteter i Tyskland er i kraftig grøde her i forsommeren. Tre foderfabrikker skifter hænder. Et såsædsanlæg, en grovvareforretning og et logistikanlæg er en del af samme offensiv, hvor DLG-koncernen investerer for knap 100 mio. kr. i Syd- og Østtyskland. Over de sidste to år er den samlede investering i de landsdele ca. 300 mio. kr., og med de nye aktiviteter her forventes årsomsætningen i de østlige delstater at nå 9 mia. kr.

 

- Vi har stadig skarp fokus på vores aktiviteter i Tyskland, og forskellige scenarier har gjort det muligt nu at tage nye skridt inden for flere af vores forretningsområder. Samtidig komplementerer vi vores vækststrategi, så vi mod syd også får husdyrernæringen med. Planteavlssegmentet har vi der allerede, fortæller Asbjørn Børsting, koncernchef i DLG.

 

DLG/HaGe køber Muskator Werke GmbH's tre foderfabrikker. Det er to fabrikker i Bayern - i Bamberg og Deggendorf - og et i Riesa i Sachsen-Anhalt. Sidstnævnte ligger i tilknytning til DLG's aktiviteter i Roth Agrarhandel.

 

- Med de tre foderfabrikker opnår vi en ekstra kapacitet på 250.000 tons foder i Tyskland, så vi øger vores produktionskapacitet i landet med 25 pct., hvilket er interessant i en periode, hvor flere danske svineproducenter føler sig nødsaget til at eksportere smågrise ud af landet, supplerer Asbjørn Børsting.

 

Ud over foderproduktionen er der på anlæggene i Riesa og Bamberg gode havnefaciliteter og anlæg til kornhåndtering.

 

Købet af fabrikkerne kræver godkendelse af de tyske konkurrencemyndigheder.

 

 

 

Nyt partnerskab

 

På et andet område indgår DLG nu et nyt strategisk samarbejde. Det er med RWZ Köln, der markedsmæssigt dækker delstaterne Nordrhein-Westfalen, Reinland-Pfalz, Saarland, dele af Hessen og Thüringen med en omsætning på 15 mia. kr. Vi danner således et 50:50-selskab på såsæd, OTS Gera, i det østlige Thüringen. RWZ Köln har hidtil stået alene med anlægget, men har ikke helt kunne udnytte kapaciteten.

 

- Med placeringen af anlægget opnår vi klare synergier i relation til Roth Agrarhandel, der hidtil har fået lønproduceret deres såsæd, så det passer særdeles fint ind i det lokale set-up med det nye anlæg, som også vil række ind i delstaterne Sachsen og Sachsen-Anhalt, siger Asbjørn Børsting. Efterfølgende vil der blive investeret i en kapacitetsudvidelse på anlægget, så det kan leve op til den samlede efterspørgsel på ca. 20.000 tons.

 

Andre nye aktiviteter i Tyskland omfatter:

 

·    Investering i et helt nyt logistikanlæg, Agruma, på havnen i Magdeburg, hvor HaGe og Roth Agrarhandel er fælles ejere. Anlægget i Magdeburg har en kornkapacitet på 30.000 tons og forventes årligt at håndtere 350.000 tons afgrøder plus flydende gødning. Anlægget forventes færdigt til høst 2013.

 

·    Investering i selskabet Ditrag mbH i Grimmen i Mecklenburg-Vorpommern, der håndter korn, gødning og energiprodukter. Ditrag har tre lokale afdelinger og har en årsomsætning på knap 60 mio. kr.

 

·    Som det tidligere er meddelt er der også et stort logistikcenter under etablering i Heidenau - tæt på den tjekkiske grænse. Det åbner til oktober og har fra start en kapacitet på 70.000 tons, men kommer op på 150.000 tons. Med det set-up, hvor der er optimal adgang for logistik via skinner, vej og vand, forventes en klar optimering af logistikken i det syd og østtyske område samt en styrket adgang til det tjekkiske afgrødemarked.

Kommenter artikel


Kommentarer

< Tilbage