< Tilbage

Nybyggeri viser mod på fremtiden20-01-2012 - 14:55

Agro Food Park indvier 6.000 kvadratmeter, som er udlejet til 17 virksomheder og der er allerede gang i planerne om yderligere byggeri


Det nye byggeri er opført i tilknytning til de røde bygninger, som gennem en del år har huset Videncentret for Landbrug og en række andre virksomheder. Foto Helge Lynggaard.

 

Af Helge Lynggaard

 

Det er et stærkt signal at sende, at landbrugs- og fødevareerhvervet er i stand til at bygge et hus til 70 mio. kr. Det viser, at vi selv i en krisetid har mod på fremtiden, sagde Niels Jørgen Pedersen, formand for Landbrug & Fødevarer, da han onsdag var med til at indvie en 6.000 kvadratmeter stor udvidelse af Agro Food Park i Skejby ved Århus.

- Jeg er rigtig stolt af at være med til indvielsen af de nye bygninger i Danmarks største fødevareklynge. Den giver os nogle unikke muligheder og gør, at vi kan rykke yderligere i udviklingen af den fødevareproduktion, der samlet giver eksportindtægter for 110 mia. kr. om året. Der er et vækstpotentiale, så vi forventer at kunne nå 156 mia. kr. om fem år, fortsatte Niels Jørgen Pedersen.

Agro Food Park 13, som byggeriet kaldes, er opført i tilknytning til bygningerne, som blandt andet huser Videncentret for Landbrug. 

17 virksomheder med relation til landbrug og fødevarer er netop flyttet ind i Agro Food Park 13.

 

En milepæl

Jan Mousing, formand for Agro Food Park og direktør for Videncentret for Landbrug betegnede det i sin velkomst for de næsten 500 indbudte gæster som en milepæl i Agro Food Parks historie, at det nye byggeri nu står klar.

- Agro Food Park er kun to år gammel, men har i sin korte levetid bevist, at vores vision om at vi gerne skulle være 3.000 medarbejdere i 2020 kan realiseres, sagde Jan Mousing.

Han understregede, at planen er at gøre Agro Food Park til et kraftcenter for landbrugs- og fødevareinnovation og en af Europas stærkste videnklynger.

- Vi er i fuld gang med at planlægge de næste udbygninger af Agro Food Park, understregede Jan Mousing.

 

 Det går stærkt

- Det er dejligt at være borgmester i en by, hvor tingene går stærkt, sagde Jakob Bundsgaard, (S) Århus- borgmester.

- At kombinere forskning og erhvervsliv er opskriften på vækst og udvikling, og Agro Food Park viser netop, hvordan det kan gøres. Så det er en rigtig god dag for Agro Food Park, Aarhus og Danmark, understregede Jakob Bundsgaard i sin invielsestale.

Kommenter artikel


Kommentarer

< Tilbage