< Tilbage

DLG afprøver ny form for udstilling25-06-2011 - 22:44

Faglige indlæg, markdemonstration og virksomheder med egne stande trak planteavlsinteresserede fra hele landet til Sejet

DLG's datterselskaber og samarbejdspartnere havde egne stande på udstillingen.

Tekst og foto:
Helge Lynggaard

 

I sol, blæst og behagelige temperaturer kunne DLG tirsdag og onsdag byde velkommen til en ny ”event om innovation”.

Landmænd, konsulenter, forskere og industrifolk var inviteret til Sejet Planteforædling ved Horsens for både at høre faglige indlæg, gå på markvandringer og besøge nogle af DLG’s datterselskaber og samarbejdspartnere på mindre stande.

- Grundtanken er, at vi tager afsæt i nutidens landbrug og fokuserer på fremtidens muligheder gennem udstillinger, foredrag og markdemonstrationer. Og med dette arrangement gør vi et forsøg på at finde en helt ny form for udstilling i Danmark, siger chefkonsulent Anders Green Hansen, DLG, som gennem mere end et år har arbejdet på ideen med denne nye udstilling.

- Vi har sat fokus på innovation, og dermed har vi villet prøvet at vise noget om det, som vi inden for planteavlen kan møde i fremtiden. Det gælder inden for forædlingen af sorter, og det gælder det fremtidige udbytte.

- Vi havde blandt andre besøg af dr. Hansgeorg Schönberger, N.U. Agrar, som fortalte om mulighederne for at nå 7 tons pr. hektar i vinterraps, hvilke han ikke anså som umuligt. Desuden havde vi besøg af direktør Bill Clark, Broom’s Barn, som gav sit bud på, om vi kunne nå op på 14 tons hvede. Og det var han noget skeptisk overfor, fortæller Anders Green Hansen. 

 

Fokus

Udstillingen havde specielt fokus på svampebekæmpelse og gødningstildeling. I den forbindelse deltog tre af de store producenter af plantebeskyttelsesmidler med egne stande for at vise det innovative inden for området.

- De er her ikke for at profilere deres allerede kendte midler, men for at fortælle om deres nye svampemidler, som først kommer på markedet om måske tre-fire år, men som der er store forventninger til, fordi de kan give et løft til planteavlen, siger Anders Green Hansen.

Andre udstillere var DLG-datterselskaber og samarbejdspartnere og fælles for dem var, at de skulle vise innovative ideer.

- Ingen firmaer er sat i skammekrogen, men for at kunne være med her skulle de ikke bare vise, hvad de kan her og nu men have øje og tanke for fremtiden, siger Anders Green Hansen.

 

Ideer fra marken

I demonstrationsparcellerne var temaerne koncentreret om hvede, raps, byg og mellem- og efterafgrøder.

- Parcellerne er specielt tilrettelagt til denne udstilling. Derfor er de placeret, så man kan gå rundt om hver enkelt, og der er ikke som i andre forsøg en række gentagelser. Her går vi ikke efter at måle udbytte, men for at fremvise eksempler til nærmere eftertanke og måske få ideer til sin egen bedrift, siger Anders Green Hansen.

 

Kommenter artikel


Kommentarer

< Tilbage