< Tilbage

R2 Group får kapitalfond som finansiel medspiller12-08-2011 - 23:54

Kapitalfonden Maj Invest Equity køber 50 procent af R2 Group, så virksomheden får mulighed for at opkøbe mindre konkurrenter

De hidtidige tre ejere af R2 Group, fra venstre Lars Skou, Thomas L. Nielsen og Peter Skou.

 

Af Helge Lynggaard

 

R2 Group med hovedsæde i Hedensted har fået en ny finansiel medspiller, der skal gøre det muligt at ekspandere ved opkøb i de kommende år.

Kapitalfonden Maj Invest Equity – tidligere LD Invest – overtager 50 procent af aktiekapitalen. Handlen er blevet godkendt af Konkurrencestyrelsen mandag den 8. august.

- Selv om vi nu får en finansiel partner ind som medejer, fortsætter virksomheden den daglige drift helt uforandret, siger Lars Skou, arbejdende bestyrelsesformand og medejer af virksomheden til Grovvarenyt.

R2 Group stammer helt tilbage fra 1884 og har i dag fokus på ingredienser til forskellige markeder herunder blandt andet forædlede korn- og soyaprodukter til industriel foderproduktion.

 

Hovedområder

Foruden foderstofbranchen leverer virksomheden på ingredienser til tre andre hovedområder, som er levnedsmiddelbranchen, den kemisk/tekniske industri og farma/helse industrien. Omsætningen var sidste år på 612 mio. kr.

R2 Group har hidtil været ejet af Lars Skou, dennes bror Peter Skou, som er administrerende direktør i selskabet samt direktør Thomas L. Nielsen, som blandt står for eksport og den kemisk/tekniske industri.

 

Et marked der vokser

- Vi har haft en fornuftig udvikling, og vi har vurderet, at der er forholdsvis gode muligheder for at ekspandere inden for vores område, for vi er på et marked, der vokser. Og vi mener, at det er det rigtige tidspunkt at få en finansiel partner ind, for vi får løbende henvendelser om muligheder for opkøb, og så vil vi gerne være klar til at kunne slå til. Der er ikke meget ved at kigge på ny villa, hvis man alligevel ikke har mulighed for at købe den, som Lars Skou udtrykker det.

Han mener, at de virksomheder, der har det økonomiske beredskab på plads, vil stå stærkest.

 

Kemien var i orden

Om baggrunden for at det blev Maj Invest som R2 Group solgte til, siger Lars Skou:

- Vi havde kigget på forskellige muligheder, og da vi kom i kontakt med Maj Invest kunne vi mærke, at kemien var i orden.

- Desuden har det været afgørende for os, at det er en finansiel medspiller, som kun har interesse i at vi fortsætter med alle vores nuværende aktiviteter. Havde vi valgt en industriel medspiller, kunne der have været et ønske om en vægtning, som er anderledes end i dag. Men vi har lagt meget vægt på, at vores forretningsplan kunne fortsætte uændret, og at den daglige ledelse kunne fortsætte. Desuden er vi meget tilfredse med, at der er tale om et fifty-fifty forhold, hvor der ikke er nogen, der har aktiemajoriteten.

Lars Skou understreger, at opkøb af andre virksomheder først og fremmest vil ske i udlandet, hvor virksomheden i forvejen oplever en god vækst.

R2 Group har egne kontorer i Sverige, Italien, Holland, Tyskland og Rusland og et sourcingkontor i Kina.

 

 

 

Kommenter artikel


Kommentarer

< Tilbage