< Tilbage

Dong på vej med anden generations bioethanolfabrik i Holstebro26-08-2011 - 21:40

Dong Energy går sammen med lokale aktører om at etablere den hidtil største satsning på bioenergi


Biogasanlægget Maabjerg BioEnergy bliver verdens største biogasanlæg. Det er endnu ikke taget i brug. Nu skal det suppleres med andre former for produktion af bioenergi. Foto: Thomas Maxe.

 

Sammen med lokale aktører etablerer Dong Energy et konsortium for grøn energi, Maabjerg Energy Concept, som blandt andet vil se på mulighederne for at opføre en anden generations bioethanolfabrik i Holstebro.

Det meddeler Dong Energy i en pressemeddelelse fredag middag efter at konsortiets parter har underskrevet aftalen tidligere på dagen.

Konsortiet skal i løbet af de kommende 15 måneder afklare om en række projekter inden for bioenergi kan realiseres og være rentable.

Alle projekter er inden for rammen af grøn energiproduktion baseret på lokale biomasse- og affaldsressourcer, som anvendes til produktion af en række energiprodukter, herunder af biogas, brint, bioethanol samt el og varme.

Der ses konkret på mulighederne for at opføre en anden generations bioethanolfabrik og at udvide biogasanlægget Maabjerg BioEnergy, som endnu ikke er taget i brug og som bliver verdens største biogasanlæg.

Foruden udvidelsen af biogasanlægget er det planen at få tilført et brintproduktionsanlæg samt en ombygning af det eksisterende biomassefyrede kraftvarmeværk, Måbjergværket, så det fremover kan håndtere restprodukter fra bioethanolanlægget.

Endelig vil konsortiet se på muligheden for at opføre et affaldsbehandlingsanlæg, som ved hjælp af enzymer kan udskille dele af affaldet til biogasproduktion.

 

Ambitiøst og nytænkende

Deltagerne i Måbjerg Energy Concept er foruden Dong Energy Vestforsyning, Struer Forsyning og affaldsselskabet Nomi.

Maabjerg Energy Concept er meget ambitiøst og nytænkede, ikke bare efter dansk standard. Det vil være af historik betydning for energisektoren, hvis vi kan gennemføre det i fuld skala. Det er netop, hvad vi vil undersøg i den kommende projektfase, siger direktør Homas Dalsgaard, Dong Energy og tilføjer:

- Dong Energy har opbygget stor viden om både biogas, enzym-behandling af biomasse og produktion af bioethanol, og vi har allerede etableret forsøgsanlæg. Etableringen af Maabjerg Energy Concept vil styrke mulighederne for dansk forskning ikke mindst eksport af know-how på det grønne energiområde.

Kommenter artikel


Kommentarer

< Tilbage