< Tilbage

European Protein udbetaler en ekstra månedsløn18-06-2021 - 16:47

 Et godt resultatet skyldes en holdindsats, som derfor belønnes med en ekstra månedsløn

Jens Legarth fremviser her funktionelt protein efter fermentering. Det hedder EP199 og består af fermenteret raps og tang. Pressefoto.

Når de ansatte ved European Protein har tjekket lønkontoen i juni, er der gået lidt ekstra ind end sædvanligt. Virksomheden har nemlig uddelt en ekstra månedsløn til alle ansatte, fordi proteinsalget i 2020 er gået rigtig godt: 

 

- Vi har haft utrolig travlt på trods af Corona, og medarbejderne har løbet ekstra stærkt for at efterkomme en stigende efterspørgslen på sundhedsfremmende proteiner. Hos European Protein ved vi, at gode resultater skyldes den samlede holdindsats, og derfor deler vi ud af overskuddet til medarbejderne, fortæller direktør Jens Legarth i en pressemeddelelse.

 

Overskudsdelingen er et led i ansættelsen hos European Protein. Den gælder for alle ansatte og er en del af de samlede personalegoder, der skal sikre trivsel hos medarbejderne.

 

- Vi er en meget flad organisation, og vi er afhængige af få, kompetente medarbejdere. Det er vigtigt for os, at de er dedikerede, og at de til gengæld føler, at arbejdsindsatsen bliver værdsat af ledelsen, understreger direktøren.

 

Fremgang i salget af funktionelle proteiner til dyr

European Protein kommer styrket ud af 2020 med vækst på både top- og bundlinje. Ebidta er steget fra 4 mio kr. i 2019 til 7,5 mio. kr. i 2020 i den danske del af forretningen. 

En kombination af højere priser på soja og et intensiveret fokus fra svineproducenterne på sundhed for søer og smågrise, har øget efterspørgslen på de alternative funktionelle proteiner:

 

- Vi har oplevet en markant stigende interesse for vores foderkoncept, hvor henholdsvis raps- og tang anvendes i smågrisefoder og sofoder. 

 

Ifølge direktøren stiger interessen, fordi flere europæiske svineproducenter leder efter alternativer til medicinsk zink og soja samt efter proteiner, der er økonomisk attraktive og bæredygtige i forhold til at kunne fremme grisenes naturlige sundhed. 

 

Dokumenteret sundhed på besætningsniveau

En anden årsag er, at virksomheden samarbejder med Københavns Universitet om en videndatabase, der indsamlet DNA- og blodprøver fra sohold. Formålet er at sammenligne udviklingen i sundhed før grisene fodres med de funktionelle proteiner og efter:   

 

- Vi kan dokumentere de sundhedsforbedringer, proteinerne skaber for soholdene – helt ned på besætningsniveau. Den tilgang har bestemt givet os medvind, fordi vi som den første proteinproducent kan dokumentere en reel sundhedsfremgang i stalden. Men der er meget, vi skal blive klogere på endnu, og derfor fortsætter arbejdet med at udbygge databasen, fortsætter direktøren, der har planer om at afholde et seminar om resultaterne fra databasen i slutningen af året.

 

Udsigt til et spændende år

Der er store forventninger til udviklingen af virksomheden i 2021 og årene herefter, fremgår det af pressemeddelelsen.

 

Koncernen deltager nemlig i to accelerator-programmer, det amerikanske Plug and Play og Mass Challenge, forbeholdt de mest innovative foder og-fødevarevirksomheder. Her får virksomhederne lov at præsenterer deres innovationer til de største foder-og fødevarevirksomheder i verden: 

 

- Plug and Play udvalgte os som én ud af 15 virksomheder til at deltage fra en pulje på 1.000 start-ups. Vi er så glade for, at vores forskning, produkter og koncepter giver genlyd internationalt. Programmerne giver os mulighed for at samarbejde med og lære fra de allerdygtigste omkring videreudvikling af funktionelle proteiner til husdyr og endda til kæledyr og mennesker, fortæller Jens og uddyber:

 

- Virksomhedens søsterselskab, FermBiotics, der udvikler ingredienser og tilskud til mennesker og kæledyr, arbejder på at etablere et distributørnetværk, der kan stå for salg og markedsføring af de kommende kosttilskud. 

 

< Tilbage