< Tilbage

Cimbria vil bygge nyt hovedkvarter og samle alle aktiviteter i Thisted 08-07-2022 - 13:24

Cimbria har brug for mere plads til vækst, og har derfor investeret i en grund på 75.000 kvm i Thisted, hvor alle afdelinger i Thisted skal samles

Cimbrias afdelinger i Thisted ligger i dag på flere adresser. Med grundkøbet i udkanten af Thisted får Cimbria et nyt domicil, der skal rumme alle afdelinger. Pressefoto

 

Af Helge Lynggaard

 

Thisted-virksomheden Cimbria er i øjeblikket ved at få de sidste detaljer på plads i en aftale med Thisted Kommune om en byggegrund på 75.000 kvadratmeter. Grunden vil gøre det muligt for virksomheden at samle alle afdelinger under ét tag i moderne og fremtidssikrede bygninger.

 

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Cimbria.

 

Den nye grund ligger på Glentevej i den nordøstlige udkant af  Thisted ,og her skal alle 450 medarbejdere i Thisted have deres arbejdsplads. I dag er de spredt på flere lokationer i Thisted.

 

Ifølge Cimbria vil byggeriet på den nye grund give mulighed for at skabe moderne, energivenlige rammer, der sikrer plads til videre udvikling og vækst af virksomheden.

 

Etableringen af et nyt og fremtidssikret hovedkvarter i Thisted cementerer Cimbrias fortsatte store engagement i lokalområdet. 

 

Cimbria er ejet af den amerikanske Agco-koncern, der er blandt de største i verden inden for design, fremstilling og salg af landbrugsmaskiner og højteknologisk udstyr til landbruget. 

 

- I Cimbria er vi meget stolte af at markere virksomhedens 75 års jubilæum i år. En markant milepæl som kun er relativt få virksomheder forundt at kunne fejre. Cimbria er en international virksomhed, der stadig er velforankret i Thy og har sit hovedkontor i Thisted, fremgår det af pressemeddelelsen.

 

- Cimbria er et af de fem hovedbrands i Agcos Grain & Protein division, og Cimbria er globalt førende leverandør af udstyr og teknologi til industriel forarbejdning, håndtering og opbevaring af korn, frø og fødevarer med kunder i hele verden, siger Stefan Caspari, Senior Vice President & General Manager, Agco Grain & Protein.

 

Han understreger, at efterspørgslen efter Cimbrias løsninger fortsætter med at stige.

 

- Denne investering gør os i stand til at sikre fremtidssikrede forhold i Thisted, der kan understøtte vores videre vækst, siger Stefan Caspari.

 

Cimbria kunne vælge at lægge sit nye hovedkvarter et helt andet sted, hvor det måske også er lettere at finde den arbejdskraft, der er nødvendig i fremtiden. Men økonomidirektør Christian Krog Andersen understreger, at Cimbria hører hjemme i Thisted og ser samtidig investeringen som lidt af et skulderklap til Cimbrias organisation fra Agco.

 

- Cimbria er stiftet i Thy for 75 år siden, det er her, vi har vores hovedkvarter, og det er her, vi har samlet viden og erfaringer gennem alle årene. Så vi bliver i Thisted for at udbygge endnu mere på den viden og erfaring, og det, tror vi, er det rigtige for os, siger Christian Krog Andersen.

 

- Én af grundene til, at vi laver den her store investering, er, at vi har planer om at vækste. Og for at vækste har vi brug for mere plads og kapacitet; vi kunne godt investere der, hvor vi er nu, men vi kan ikke lave de mest optimale løsninger, sådan som vi er placeret i dag, Med den kommende flytning opnår Cimbria også en bedre logistisk placering, siger Christian Krog Andersen.

 

Fra Grovvarenyt nr. 27-2022, fredag 8. juli

 

< Tilbage