< Tilbage

Vestjyllands Andel har stor stigning i omsætningen02-09-2022 - 16:35

 

Både nationale og internationale investeringer har været stærkt medvirkende til, at Vestjyllands Andel kan præsentere et koncernresultat på 114 millioner kr. før skat

 

 

 

Vi har ingen forventninger om at lukke nogen af vores produktioner ned. Til gengæld forventer vi heller ikke at udvide produktionskapaciteten yderligere på nuværende tidspunkt, siger Steen Bitsch. Pressefoto.

Vestjyllands Andel har i regnskabsåret 2021/2022 haft sin hidtil største omsætning. Den er steget fra 2,301 milliarder kr. til 2,790 milliarder kr. Koncernresultatet lyder  på 114,037 millioner kr. før skat mod 74,087 millioner kr. før skat sidste år.

 

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Vestjyllands Andel.

 

Resultatet er skabt i et år, hvor primærdriften har været påvirket af store udsving – bl.a. som følge af stigende råvare- og energipriser.

 

- Generelt stigende omkostninger i hele værdikæden er en udfordring for enhver produktionsvirksomhed. Takket været solid risikostyring og dedikerede medarbejdere i hele organisationen har Vestjyllands Andel klaret sig godt igennem og leveret et primærresultat tæt på det budgetterede. Nu handler det om at gennemgå alle vores omkostninger med en tættekam, så vi også fremadrettet fremstår så konkurrencedygtige som muligt, fastslår Steen Bitsch, administrerende direktør i Vestjyllands Andel.

 

I samme forbindelse understreger han, at Vestjyllands Andel har fuld fokus på det, som grovvareselskabet er sat i verden for. Nemlig at servicere det stigende antal medlemmer med kvalitetsprodukter og -rådgivning.

 

- Vi står i en situation, hvor dansk griseproduktion på andet år oplever et bytteforhold, som ikke hænger sammen rent økonomisk. Til gengæld oplever mælkeproducenterne et særdeles godt bytteforhold, mens hovedparten af planteavlerne nyder godt af en høj afregningspris og gode udbytter. Disse vekslende markedsforhold er vi naturligvis nødt til at agere ud fra, siger Steen Bitsch og tilføjer:

 

- Vi har dog ingen forventninger om at lukke nogen af vores produktioner ned. Til gengæld forventer vi heller ikke at udvide produktionskapaciteten yderligere på nuværende tidspunkt, understreger han.

Selvom primærdriften også har bidraget til resultatskabelsen, er det især de nationale og internationale investeringer, som hæver bundlinjen hos Vestjyllands Andel.

 

- Det samlede koncernresultat præges i høj grad af vores internationale investeringer, som har givet et solidt afkast. Samtidig er vi usædvanligt godt tilfredse med vores engagement inden for biogasindustrien, hvor vi indgår i stærke partnerskaber med virksomheder og erhverv, som vi ikke har haft tradition for at samarbejde med. Biogas, carbon capture og øvrige sidestrømme er væsentlige dele af værdiskabelsen i dansk landbrug, som i endnu højere grad bør godskrives for den igangværende grønne omstilling, siger Steen Bitsch.

 

Bestyrelsen i Vestjyllands Andel foreslår på selskabets generalforsamling d. 2. november 2022 en overskudsudlodning på 40 millioner kr. til medlemmerne – ca. 35 procent af årets koncernresultat.

< Tilbage