< Tilbage

Grainit overvældet over stor udenlandsk interesse 12-12-2022 - 11:28

Der er stor international interesse for lagerstyringsværktøjet Grainit Biogas, og derfor lancerer virksomheden nu det nye navn Biomass Manager

Ivan Baadsgaard, stifter af og direktør for Grainit, har på det seneste mødt meget stor interesse for lagerstyringsværktøjet til biogasbranchen. Foto: Anya Engelbrecht.

Af Anya Engelbrecht

 

På ganske få uger har den danske start-up virksomhed Grainit fået kontakt til biogasanlæg fra ti forskellige lande, der her vist konkret interesse i opstart med lagerstyringsværktøjet Grainit Biogas. Derfor er det en meget kort og præcis beskrivelse direktør i Grainit, Ivan Baadsgaard, giver af sin oplevelse af Agromek, da Grovvarenyt besøger ham på Grainits stand i messens biogasafdeling:

 

- Det er overvældende!

 

De mange internationale kontakter er dels kommet på Eurotier messen i Hannover og på Agromek. Derudover er der planlagt opførsel af 12.000 biogasanlæg i USA indenfor de kommende ti år, og her er der også dialog om forhåbentligt at anvende Grainits værktøjer på nogle anlæggene. 

 

- I Letland, Litauen, Polen, Ungarn, Bulgarien, Grækenland, Holland, Irland, Spanien og Sverige plus USA har vi biogasanlæg, der enten gerne vil starte op med vores løsning nu eller overvejer at gøre det i fremtiden, fortæller Ivan Baadsgaard. 
 

Nyt navn, samme værktøj
Ivan Baadsgaard startede Grainit for seks år siden som et lagerstyringsværktøj til landbruget, der fungerer ved hjælp af en app, der kobles direkte til brovægten. Derigennem kan landmanden registrere alt fra udbytte og lagerstatus til forbrug og flytninger. 

 

For fire år siden lancerede Ivan Baadsgaard supplementet Grainit Biogas, som er en tilsvarende dataplatform til biogasproduktionen, der kan registrere alt, der kommer ind og ud af biogasanlægget. 

 

- Grainit til landbruget lever stadig i bedste velgående i Danmark, men det er biogas-værktøjet, der er stor interesse for i udlandet.  Der har dog været lidt forvirring omkring navnet, Grainit Biogas, der jo leder tankerne hen på korn. Derfor har vi i forbindelse med den internationale interesse nu lanceret det nye navn, Biomass Manager, som meget bedre beskriver, hvad produktet kan, fortæller Ivan Baadsgaard. 

 

Tiden er rigtig til biogas

Selvom direktøren beskriver interessen og de mange besøgende på standen som overvældende, er det også en drøm, der går i opfyldelse. 

 

- Det er jo på mange måder det her, vi har ventet på. Men det er surrealistisk, når man har siddet så lang tid og udviklet en it-løsning, og så pludselig står man på en messe, hvor gæsterne nærmest står i kø for at snakke med os og fortælle, at de er glade for at bruge vores løsning. Nu er vi jo ikke længere en start-up, vi er en virksomhed med fire mand, der står overfor en stor opskalerings-opgave, siger Ivan Baadsgaard. 

 

Han vurderer selv, at timingen har været afgørende for interessen i Biogas Manager. 

 

- Vi er langt med biogasproduktionen i Danmark, og lige nu bliver Biogas Manager anvendt på halvdelen af den biogas, der produceres herhjemme. Det giver et rigtig godt kvalitetsstempel i udlandet, der i høj grad kigger til Danmark på biogasområdet, siger direktøren og fortsætter: 

 

- Derudover fylder biogassen generelt meget i den grønne dagsorden og er meget aktuel, samtidig med at vi står midt i en energikrise og hele den grønne omstilling. Så tiden er rigtig til det nu.

< Tilbage