+45 2047 1611
< tilbage 12-12-2022 - 11:42

Stor interesse for Yaras nye gødning til økologer

Yara benyttede desuden Agromek til at udbrede kendskabet til gødskningsværktøjet Atfarm

Af Helge Lynggaard

 

På Yaras stand på Agromek var der specielt fokus på to områder: YaraSuna, som er en ny gødning til økologer, og Yaras præcisionsværktøj Atfarm.

 

- Vores nye gødning til økologisk produktion er der rigtig god interesse for. Det er en gødning, som er produceret i Finland og fremstillet på basis af kød- og benmel og desuden indeholder desuden kyllingmøg, havreskaller samt trævinasse, fortæller marketingchef Martin Seemann, Yara Danmark A/S til Grovvarenyt.

 

Den nye gødning, som er pelleteret og kan anvendes som andre gødningsprodukter, er først og fremmest beregnet som startgødning i vårsæd, men kan også anvendes i vintersæd. YaraSuna vil i 2023 blive markedsført af både DLG, Danish Agro, Vestjyllands Andel og DLA Agros øvrige medlemmer.

 

Landmænd på kursus

For at udnytte gødningen bedre var et andet af Yaras tilbud på Agromek, at landmænd kan komme på halvdags kursus i præcisionsgødskning med Atfarm. 

 

Atfarm er Yaras satellitbaserede tjeneste til præcisionsgødskning. Det er samtidig et alternativ til efterafgrøder, da præcisionsgødskning på 11 hektar kan afløse en hektar efterafgrøder.

 

- Det er et meget nemt system at bruge i forhold til andre værktøjer til præcisionsgødskning. Det er baseret på N-sensorens algoritme, og derfor ligger der et stort datamateriale bag, siger Martin Seemann.

 

- Vi vil jo gerne have landmændene til at bruge gødningen rigtigt og dermed hverken for lidt eller for meget. Med Atfarm kan de overvåge afgrødens biomasse og kvælstofoptag og dermed også justere gødningstildelingen ved den afsluttende gødskning, så den både rammer præcist og gradueres hen over marken, fortsætter Martin Seemann.

 

Da Grovarenyt besøgte Yaras stand, havde der netop været besøg fra Yaras kolleger i Berlin, der udvikler Atfarm.

 

- De var meget imponerede af den måde, som vi får udbredt kendskabet til Atfarm, blandt andet gennem kurserne, og de var derfor meget interesserede i at høre vores erfaringer, fortæller Martin Seemann.

< tilbage