< Tilbage

DSV-frøkoncernen med rekordregnskab12-12-2022 - 11:47

DSV Frø Danmark øger omsætningen til 432 mio. kroner og bidrager dermed til koncernens rekordomsætning på 1,8 milliard kroner

Vi står godt rustet til et mere usikkert fremtidsscenarie. Ingen tvivl om, at det kommende år bliver sværere, siger administrerende direktør for DSV Frø Danmark, Lasse Bech. Pressefoto.

Af Helge Lynggaard

 

Den tysk-ejede frøkoncern DSV, som ejer det danske selskab DSV Frø, kom ud af regnskabsåret 2021/22 med rekordomsætning og -resultat. 

 

Således steg omsætningen fra 1,56 mia. kr. i 2020/21 til 1,8 mia. kr. i 2021/22. 

 

Bundlinjen udviklede sig også særdeles positivt, idet overskuddet før skat steg fra 55,6 mio. kr. til 133,4 mio. kr.  i samme periode.

 

Det danske selskab DSV Frø bidrager væsentligt til dette resultat med en omsætning på 431,7 mio. kr. i 2021/22 mod en omsætning på 383,6 mio. kr. i 2020/21. Bundlinjen i det danske selskab faldt dog til 22,4 mio. kr. mod 32,4 mio. kr. sidste år. Nedgangen skyldes udelukkende en ændring i interne regnskabsmetoder i koncernen, fremgår det af en pressemeddelelse.

 

Lasse Bech, som er administrerende direktør i DSV Frø Danmark, er meget tilfreds med året: 

 

- Vi har løst vores opgave i forhold til at levere frø effektivt til verdensmarkederne. Vi har skabt vækst på det skandinaviske marked i alle produktgrupper. Sidst, men ikke mindst fortsætter vi arbejdet med at positionere DSV Frø i Danmark og Skandinavien som en seriøs frøleverandør inden for flere produktkategorier.

 

Fremgang i frøudbytter

DSV Frø i Danmark melder også om fremgang i frøudbytter inden for alle græsarter samt en rekordstor eksporteret mængde af græs- og kløver.

 

- Det har været et regnskabsår, hvor vi på den ene side oplevede en stor fremgang i eksporten samt gode priser, samtidigt med et fornuftigt salg på det danske hjemmemarked – hvilket tilsammen resulterede i den største gennemsnitsbetaling til frøavlerne pr. hektar. På den anden side oplevede vi et markant højere omkostningsniveau for energi og transport, beskriver Lasse Bech årets gang. 

 

- De gode resultater viser, at vi i DSV Frø Danmark har en solid og effektiv platform i forhold til at producere og sælge frø i samarbejde med vores dygtige frøavlere, forhandlere og medarbejdere.

 

- Vi står godt rustet til et mere usikkert fremtidsscenarie. Ingen tvivl om, at det kommende år bliver sværere. Markederne er ikke så aktive som tidligere og omkostningsniveauet på stort set alt er markant højere. Men vi er en solid virksomhed – og vi har fleksibiliteten til at omstille os til de nuværende markedsforhold på en fornuftig måde, tilføjer Lasse Bech.

 

En bredere portefølje

DSV Frø Danmark har udviklet sig fra at være en virksomhed, der primært har solgt græs- og kløverfrø på det danske marked til at være en virksomhed, der sælger udsæd af flere afgrødearter til det skandinaviske marked. 

 

- Vi har forfulgt en strategi, hvor vi skal nå bredere ud med en bredere portefølje. Således har vi i 2021/22 oprustet med flere ressourcer til raps og hvede, hvilket vi kan se allerede bærer frugt med nye spændende sorter til markedet i Danmark og resten af Skandinavien. Vi forventer at kunne fortsætte den positive vækst inden for de områder de kommende år samtidig med, at vi har fuld fokus på vores kerneområde inden for græs og kløver, fortæller Lasse Bech.

 

< Tilbage