< Tilbage

Danish Agro omsætter for 35 mia. kr. i grovvareselskaber17-02-2022 - 14:29

De baltiske grovvareselskaber øger omsætningen endnu en gang – til 6,8 mia. kr.

Vi har haft en lille fremgang i Danmark, hvoraf omkring totredjedele af vores fremgang skyldes stigende priser, siger Henning Haahr. Pressefoto.

 

Af Helge Lynggaard

 

Danish Agros grovvareaktiviteter leverede i 2021 en rekordhøj omsætning på 35,0 mia. kr., hvilket er en stigning på 12,9 procent i forhold til sidste år. Driftsresultatet blev 803 mio. kr., hvilket er en fremgang på 107 mio. kr.

 

- Stigningen i omsætningen skyldes generelt højere priser på afgrøder, råvarer og gødning og strategien om at have langvarige partnerskaber med både danske og internationale leverandører. Det har sikret forsyningssikkerheden til kunderne i et år præget af logistikmæssige udfordringer siger koncernchef

Henning Haahr på et pressemøde forud for offentliggørelsen af regnskabet.

 

- Jeg er meget tilfreds med udviklingen i vores grovvareaktiviteter, hvor især den mængdemæssige fremgang vidner om, at vi har været i stand til tage markedsandele og samarbejde med endnu flere landmænd, siger koncernchef Henning Haahr. 

 

Danish Agro koncernen har i dag grovvareaktiviteter i Danmark, Sverige, Finland, Estland, Letland, Litauen, Polen, Tyskland og Ungarn. 

 

Danish Agro oplyser ikke tal for den danske grovvareomsætning.

 

 - Men vi har haft en lille fremgang i Danmark, hvoraf omkring totredjedele af vores fremgang skyldes stigende priser, siger Henning Haahr, der understreger, at de tilkøbte aktiviteter i Himmerlands

Grovvarer også bidrager positivt.

 

Ny rekord i Baltikum

Henning Haahr glæder sig over udviklingen i de baltiske grovvarevirksomheder.

 

- I Baltikum fortsætter de tre Baltic Agro-selskaber deres positive udvikling, og i 2021 leverer Baltic Agro en samlet omsætning på 6,8 mia. kr. og et samlet driftsresultat på 200 mio. kr., hvilket er historisk højt og 53 mio. højere end sidste år, siger Henning Haahr.

 

 I Polen har datterselskabet Polish Agro afsluttet det hidtil bedste år med en omsætning på 1,0 mia. kr., hvilket er en stigning på 25 procent i forhold til sidste år. Samtidig har selskabet realiseret et driftsresultat på 30 mio. kr., hvilket er meget tilfredsstillende, og en fremgang på 19 mio. kr. i forhold til sidste år. 

 

Stadig rødt på bundlinjen i Tyskland

I Tyskland har datterselskabet Ceravis leveret en omsætning på 8,5 mia. kr., hvilket svarer til en stigning på 15,9 procent i forhold til sidste år. Driftsresultatet for 2021 er realiseret med et underskud på 21 mio. kr., hvilket er lavere end budgetteret, men dog en fremgang på 13 mio. kr. i forhold til sidste år. Selskabets indtjening har været negativt påvirket af de volatile markeder for afgrøder samt logistikudfordringer, oplyser Danish Agro.

 

- Det tyske marked er meget konkurrencepræget, men jeg synes, at vi står mere komfortabelt her, end vi gjorde, da vi gik ind i 2021. Vi har i årets løb lukket enkelte afdelinger, men ikke i samme grad, som vi har gjort tidligere, siger Henning Haahr.

 

Support-selskaber

Agribusiness Support selskaberne, der blandt andre omfatter Nordic Seed, DLA Agro, Scanola og flere andre, har realiseret en stigning i omsætningen på 24,2 procent og en fremgang i driftsindtjeningen på 41 mio. kr. Support-selskaberne støtter Danish Agro koncernens indkøb af varer, forædling af nye kornsorter, rapsforarbejdning, produktion af flydende gødning og forarbejdning af vegetabilsk fedt.

 

< Tilbage