< Tilbage

Stolthed i Danish Agro over nyt rekordresultat17-02-2022 - 14:49

Danish Agro præsenterer igen rekordomsætning og hidtil bedste resultat før skat

Der er ikke ret meget, der har været "business as usual", og det har gjort det krævende at drive forretning, siger koncernchef Henning Haahr. Pressefoto.

 

Af Helge Lynggaard

 

- Det er et flot resultat, vi kommer ud med. Vi er rigtig godt tilfredse, nærmest stolte, siger koncernchef Henning Haahr, Danish Agro, da han på et pressemøde forud for offentliggørelsen af Danish Agro koncernens regnskab for 2021 kan præsentere nye rekordresultater.

 

Resultatet før skat er på 649 mio. kr., det højeste nogensinde og 32 procent – 157 mio. kr. højere end sidste år. Omsætningen i 2021 er på 44,0 mia. kr., hvilket er 12 procent højere end i 2020.   Stigningen skyldes generelt øget aktivitet og øgede markedsandele på tværs af koncernens forretningsområder samt højere priser. 

 

- 2021 har været et kommercielt udfordrende år, og der er ikke ret meget, der har været ”business as usual”, siger Henning Haahr.

 

- Både Covid-19, meget volatile markeder og forsyningsproblematikker gjorde det krævende at drive forretning. Vi har arbejdet med corona hele året, og selv om Danmark er ved at være ud af det, er det en faktor, som vi stadig må tage hensyn til i de andre 16 lande, hvor vi er til stede.

 

Henning Haahr understreger, at årets resultat er meget tilfredsstillende netop i det lys. Driftsresultatet (EBITDA) bliver realiseret med 1.279 mio. kr., hvilket også er det hidtil højeste for koncernen.

 

- Jeg er meget tilfreds med, at både driftsresultat og resultatet før skat er steget markant i forhold til sidste år. Det vidner om en sund forretning, hvor resultatskabelse følger øget aktivitet, siger Henning Haahr. 

 

Den samlede balance er på 19,8 mia. kr. i 2021 mod 17,2 mia. i 2020. Dette skyldes primært de generelt højere priser på afgrøder, gødning og råvarer samt logistikudfordringer i forbindelse med corona-pandemien. Omsætningsaktiver er hermed højere end budgetteret og sidste år. Lagerbeholdningerne har generelt været højere end normalt, netop for at øge forsyningssikkerheden til vores kunder.

Koncernegenkapitalen er steget med 424 mio. kr. og udgør 5,8 mia. kr. ved årets udgang. Dette sammenholdt med den øgede balance giver en reduceret soliditet på 29,1 procent.  

 

Artikel fra Grovvarenyt nr. 7, torsdag 15. februar 2022

< Tilbage