< Tilbage

EU godkender det metanreducerende foderadditiv Bovaer09-03-2022 - 21:41

Ti års forskning ligger bag det nye foderadditiv

Europa-Kommissionen godkender markedsføring af Bovaer som det første metanreducerende foderstof. Foto: Anne-Mette Engelbrecht.

 

Af Helge Lynggaard

 

Den hollandske ingredienskoncern DSM har fået EU’s godkendelse til markedsføring af Bovaer. 

 

- Efter optagelse i EU-registret, der forventes i løbet af de kommende uger, er det første gang, et fodertilsætningsstof, der er godkendt i EU til metanreduktion, kan markedsføres. Dette markerer en væsentlig milepæl for DSM og for hele mejerisektoren.

 

Det skriver DSM i en pressemeddelelse.

 

Mejeriindustrien har en vigtig rolle at spille, da enterisk metan fra malkekøer er ansvarlig for op til 60 procent af de globale drivhusgasemissioner fra mælkeproduktion. DSM’s fodertilsætning Bovaer reducerer konsekvent disse metanemissioner med omkring 30 procent. 

 

Markedsgodkendelse i EU repræsenterer derfor et banebrydende skridt mod mere bæredygtig mælkeproduktion, der giver landmænd, mejeriselskaber og detailhandlere et pålideligt og sikkert produkt med dokumenteret effektivitet, som vil sænke mejeriernes CO2-fodaftryk væsentligt. Og i sidste ende giver det forbrugeren mulighed for at købe bæredygtige mejeriprodukter, oplyser DSM.

 

Ti års forskning bag

Bovaer er resultatet af ti års videnskabelig forskning, herunder mere end 50 peer-reviewede undersøgelser offentliggjort i uafhængige videnskabelige tidsskrifter og 48 forsøg på gårde i 14 lande fordelt på fire kontinenter. 

 

DSM har indgået partnerskaber med flere større mejeriselskaber for at forberede implementeringen af Bovaer i stor skala, så virkningen kan mærkes så hurtigt som muligt. DSM har også allerede påbegyndt projekteringen af en storstilet Bovaer-fabrik på DSM's produktionssted i Dalry, Skotland.

 

Artikel fra Grovvarenyt nr. 8, 26. februar 2022

< Tilbage