< Tilbage

Brødr. Ewers A/S udvider kornmodtagelse på Fyn26-05-2022 - 15:28

Brødr. Ewers åbner tredje afdeling på Fyn og bygger nye siloer i Birkum sydøst for Odense 

Salgsdirektør Benjamin Hansen kunne på NutriFari fortælle de besøgende om de nye faciliteter til kornmodtagelse på Fyn. Foto: Helge Lynggaard

 

Af Helge Lynggaard

 

Korn-og foderstofselskabet Brødr. Ewers A/S styrker nu aktiviteterne på Fyn.

Det betyder, at landmænd på Nordfyn får mulighed for at levere afgrøder som korn og raps lokalt til Brødr. Ewers, idet selskabet har købt en tidligere foderstof-afdeling i Kattebjerg syd for Bogense.

 

- Vi lejede os faktisk ind samme sted, da vi etablerede os på Fyn tilbage i 2006. I mellemtiden ønskede ejerne, et par landmænd, selv at benytte faciliteterne, men nu vender vi tilbage, fortæller salgsdirektør Benjamin Hansen, Brødr. Ewers, da Grovvarenyt møder ham på NutriFair i Fredericia.

 

I forvejen har Brødr. Ewers A/S en lignende kornmodtagelse ved Gudme mellem Nyborg og Svendborg.

 

To nye siloer

Desuden udvides selskabets afdeling i Birkum sydøst for Odense med to siloer med hver en kapacitet på 5.000 tons.

 

- Vi har oplevet en rigtig god indgang af korn i Birkum, og derfor supplerer vi den nuværende kornhal med to siloer, fortæller Benjamin Hansen.

 

Brødr. Ewers A/S har de senere år udbygget nettet af afdelinger rundt omkring i landet for at komme endnu tættere på landmændene.

 

- Vi vil servicere vores kunder bedst muligt, og vi har god erfaring med, at landmændene er godt tilfredse med at levere deres høst selv. Vores afdeling ved Gudme nyder for eksempel stor opbakning lokalt. Vi henter desuden besparelser i driften ved at få mere lagerkapacitet og rationalisere kørslen, idet vores lastbiler kan tage korn med retur, når de er i området for at levere foder, siger  Benjamin Hansen. 

 

- Yderligere kommer, at vi ofte får mere samhandel med landmændene, når vi tager imod deres afgrøder. Det kan være i form af såsæd, foder og gødning, tilføjer han.

 

< Tilbage