Arrangementet er i år flyttet til Øksnehallen efter gode erfaringer ved sidste års europæiske varebørs
Af Helge Lynggaard
Med flere end 600 deltagere tegner det til, at årets Baltic Grain Exchange i Øksnehallen på torsdag i næste uge sætter ny deltagerrekord.
Den store høstfest, som Baltic Grain Exchange også bliver kaldt, blev holdt første gang i København i 2000, og siden er antallet af deltagere steget år for år.
- Vi var ved at nå grænsen for, hvor mange vi kunne være i den gamle børsbygning, hvor vi hidtil har afholdt arrangementet. Vi var afhængige af, at det var godt vejr på dagen, så en del af deltagerne kunne opholde sig udendørs. Det behøver vi ikke tænke på i år, hvor vi er rykket til Øksnehallen, hvor der er bedre plads, siger afdelingschef Emil Dalsgaard Hansen, Dakofo, til Grovvarenyt.
Tre år siden
Det er tre år siden, der sidst blev afholdt Baltic Grain Exchange. I 2020 blev det aflyst på grund af corona, og sidste år blev det store arrangement, Den Europæiske Varebørs, afholdt i København.
- Vi havde så gode erfaringer med Øksnehallen, at vi har valgt at flytte arrangementet fra Børsen. I Øksnehallen kan vi have netværksarrangementet i den ene halvdel om eftermiddagen, mens den anden halvdel er dækket op til middagen om aftenen. Tidligere var vi nødt til at tømme børsbygningen sidst på eftermiddagen, før der kunne dækkes op. Og vi havde kun plads til 400 middagsgæster og havde venteliste. I Øksnehallen er der ingen begrænsninger. Her er der plads til alle, der vil med til middagen, siger Emil Dalsgaard Hansen
Som altid er det Dakofo og ProAgro, der er arrangør af den store høstfest, som tiltrækker mange inden- og udenlandske gæster, der har en relation til grovvarebranchen.
- Vi kan se, at der er flere udenlandske virksomheder, som deltog i den europæiske varebørs sidste år, som nu også har meldt sig til Baltic Grain Exchange for første gang, siger Emil Dalsgaard Hansen.
I Øksnehallen vil der også være flere virksomheder, som har mindre stande, såkaldte Business Tables. I børsbygningen var der normalt fem-seks stande, men i år bliver der 12 stande.
Seminar
Inden selve netværksarrangement åbner på torsdag, vil der være lejlighed til deltage i et seminar med professor Wusheng Yu fra Institut for Fødevare og Ressourceøkonomi, Københavns Universitet. Han vil sætte fokus på fremtidens internationale handelsmønstre og ikke mindst på baggrund af erfaringerne fra corona og krigen i Ukraine give en vurdering af, hvad det kommer til at betyde for samhandlen i fremtiden.
Emil Dalsgaard Hansen understreger, at deltagelse i seminaret kræver særskilt tilmelding.