< Tilbage

Danish Agro investerer i hampefrø-virksomheden Møllerup Brands A/S17-09-2021 - 13:54

Danish Agro køber 70 procent af virksomheden og satser på kontraktavl med landmænd om hampefrø

Fra venstre ses Alexander Gamborg, Stig Gamborg og Anne Sophie Gamborg fra Møllerup Brands og koncernchef i Danish Agro, Henning Haahr. Pressefoto.

Danish Agro har netop indgået aftale om køb af 70 procent af hampefrø-virksomheden Møllerup Brands. Møllerup Brands dyrker, forarbejder, udvikler og sælger hampefrøprodukter, der blandt andet bruges til fødevarer. Familien Gamborg, som også står bag Møllerup Gods, forbliver aktionærer og vil fortsat være aktive i at udvikle virksomheden sammen med Danish Agro. 

Det oplyser Danish Agro i en pressemeddelelse.

Koncernchef i Danish Agro, Henning Haahr, glæder sig over aftalen. 

 

- Markedet for plantebaserede fødevarer er i en spændende udvikling, og det er et strategisk fokusområde for Danish Agro. Derfor ser vi også store perspektiver i et samarbejde med familien Gamborg omkring Møllerup Brands. Der har været en god dialog baseret på gensidig tillid. Hampefrø er en super spændende råvare med mange rigtig gode ernæringsmæssige og produktionsmæssige egenskaber, og så er hamp en nøjsom plante, der er god for miljøet, siger han, og fortsætter:

 

- I den nye ejerkreds ser vi frem til i fællesskab, at udvikle Møllerup Brands yderligere. Hampefrø er et globalt vækstmarked, og vi vil fokusere på, at øge afsætning og kendskab til selskabets hampefrøprodukter. Det vil samtidig betyde, at flere landmænd forhåbentlig vil kunne lave kontraktavl på hampefrø gennem os. Ydermere har hampefrø gode proteinegenskaber, som vi naturligvis også vil teste som en del af vores strategi om at udvikle mere lokalt produceret protein, siger Henning Haahr. 

 

Også på Møllerup Gods ser familien Gamborg frem til samarbejdet. 

 

- På Møllerup Gods er vi stolte af vores arbejde med hampens mange enestående muligheder. Særligt har det været spændende at introducere danskerne for en helt ny fødevare igennem Møllerup Brands.

 

Der er ingen tvivl om at hamp har en meget stor fremtid både i Danmark og resten af verden, derfor er vi meget glade for vores nye samarbejde med Danish Agro, der vil sikre at vi kan løfte forretningen til næste niveau. Det er tydeligt, at Danish Agro ser de samme muligheder som os, og jeg er slet ikke i tvivl om, at vi får et stærkt tillidsfuldt samarbejde omkring denne fantastiske plante, siger Anne Sophie Gamborg.

 

Møllerup Brands er på seks år vokset fra en iværksætter-ide til en FSSC22.000 certificeret virksomhed med 8.000 kvadratmeter produktion i Nors ved Thisted.

Møllerup Brands producerer fødevarer til detail, catering og en række ingredienser til fødevareindustrien. Hovedprodukterne er afskallede hampefrø, hampeolie, ristede hampefrø, mel og proteiner. Hamp har et naturligt højt indhold af proteiner, fibre, omega 3, 6 og 9 og indeholder alle essentielle aminosyrer. 

 

Den hampetype, som Møllerup Brands forhandler, er industrihamp med under 0,2 procent THC.

< Tilbage