< Tilbage

DLG fusionerer de tyske selskaber HaGe og Team17-09-2021 - 14:01

DLG-koncernens to store tyske selskaber, HaGe og Team, fusionerer og bliver dermed blandt de førende spillere på det tyske marked, der er DLG-koncernens største

Den nye tyske fusion får hovedsæde i et nybyggeri i Flensborg. Pressefoto

DLG fusionerer grovvareselskabet HaGe og energi- og byggemarkedsselskabet Team SE, så kræfterne bliver forenet i ét selskab. Fusionen kommer efter flere års tæt samarbejde mellem de to virksomheder og danner udgangspunktet for opbygningen af et effektivt, fremtidsorienteret og moderne selskab med et stærkt udgangspunkt for fremtidig vækst, oplyser DLG i en pressemeddelelse.

 

- Tyskland er et strategisk vigtigt marked for DLG, og med fusionen af HaGe og Team til ét selskab vil vi stå særdeles stærkt i den skarpe konkurrence, der er på det tyske marked. Team og HaGe er hver især stærke spillere inden for deres respektive forretningsområder. Sammen får de endnu mere slagkraft til at udbygge vores markedsledende position i Tyskland og afsøge nye forretningsmæssige muligheder, siger Kristian Hundebøll, koncernchef i DLG-koncernen.  

 

Med fusionen skabes en af ​​de største virksomheder med hovedsæde i Slesvig-Holsten, der vil beskæftige næsten 5.000 mennesker, omsætte for 32 mia. kr. og generere et driftsresultat (EBITDA) på 1 mia. kr.  

 

- DLG er et selskab med solide danske rødder, men vi henter en stor del af vores omsætning og indtjening uden for landets grænser og i særdeleshed i Tyskland. Med fusionen mellem HaGe og Team skaber vi et endnu bedre udgangspunkt for at generere yderligere indtjeningsvækst på det tyske marked, som i dag bidrager med 2/3 af DLG-koncernens samlede indtjening, siger Kristian Hundebøll.  

 

Det nye selskab får hovedsæde i Flensborg, hvor Team er ved at opføre et nyt domicil med 380 arbejdspladser, der ligger blot en god times kørsel fra DLG-koncernens domicil i Fredericia.  

Kevin Lorenzen (CEO, Team) og Henrik Madsen (CEO, HaGe) vil udgøre direktionen i det nye selskab sammen med Carsten Gemeinhardt (COO, Team) og Lars Sørensen (CFO, HaGe). 

 

Fusionen skal godkendes på en ekstraordinær generalforsamling i Team inden årets udgang og træder i kraft med virkning fra januar 2022.  

 

HaGe omsætter for over 16 mia. kr.
HaGe er et af ​​de største landbrugsselskaber i Tyskland med en omsætning på 16,3 mia. kr. i 2020 og ca. 1.400 ansatte. HaGe sælger landbrugsprodukter direkte til kunder i landbruget i Slesvig-Holsten, Mecklenburg-Vorpommern og de østlige tyske forbundsstater. Indenfor engroshandel betjener HaGe hele det tyske marked med gødning, planteværn og frø gennem sit datterselskab BSL. I alt solgte HaGe 4,7 millioner tons korn og raps sidste år og leverer bl.a. til forarbejdningsindustrien i Tyskland og Europa samt til international eksport via egne havnefaciliteter i Hamburg, Rostock og Kiel. 

 

Team har 300 lokationer 
Team SE beskæftiger mere end 3.500 medarbejdere på over 300 lokationer og omsatte i 2020 for 15,5 mia. kr. Team opererer inden for bygge- og energisektoren, hvor selskabet hører til blandt de aller største i Tyskland.  Aktiviteterne i byggedivisionen fokuserer på handel med byggematerialer til såvel byggeindustrien som private kunder gennem kædens byggemarkedsbutikker. Aktiviteterne i energisektoren består af handel med mineralolie, el og gas samt smøremidler. Selskabet driver desuden 200 tankstationer og er i færd med etablering af brintpåfyldningsstationer.

 
 
 

< Tilbage