< Tilbage

Flere end 2.100 gæster kommer til europæisk varebørs i København02-10-2021 - 12:37

Tilmeldinger vælter stadig ind til varebørsen, hvor grovvarebranchen fra 55 nationer mødes

Øksnehallen i København, hvor Den Europæiske Varebørs holdes torsdag 7. og fredag 8. oktober. Pressefoto.

 

Af Helge Lynggaard

 

I de seneste uger er tilmeldingerne strømmet ind til ECE 2021, også kendt som Den Europæiske Varebørs 2021, der holdes i Øksnehallen i København torsdag og fredag i næste uge.

 

Fredag middag lyder antallet af tilmeldte deltagere på 2.100. Det er noget mere end de godt og vel 1.000 deltagere, som direktør Asbjørn Børsting, Dakofo, forventede for små to måneder siden.

 

- Vi er meget positivt overraskede over den store tilstrømning og er vældig glade for opbakningen. Og der kommer stadig tilmeldinger, siger Asbjørn Børsting til Grovvarenyt.

 

Det er brancheorganisationen Dakofo, der står for alt det praktiske omkring varebørsen.

 

- Rent logistisk er det selvfølgelig en opgave at sørge for mad og drikke til de mange deltagere, men vi har gode samarbejdspartnere i Øksnehallen, der står for den del af arrangementet. Men vi har været nødt til at gradvis at skrue op for niveauet, og alle sejl er sat til, for det er en større deltagelse, end vi havde turde håbe på for blot få uger siden, siger Asbjørn Børsting.

 

800 virksomheder

Der er tilmeldt gæster fra ikke mindre end 800 virksomheder.

 

- Vi glæder os over, at der er så mange virksomheder repræsenteret. Men der sker jo også meget spændende i branchen med de overophedede råvaremarkeder, så der er sikkert mange, der gerne vil drøfte situationen med deres samarbejdspartnere i logistikkæden, siger Asbjørn Børsting.

Han peger på, at det også er det første større møde i branchen siden Covid-19 startede, og det kan måske også være medvirkende til den store tilstrømning. 

 

- Omvendt er der også lande, hvorfra vi nok havde set flere gæster, hvis der ikke havde været Covid-19, siger Asbjørn Børsting og fortæller, at deltagerne kommer fra 55 lande.

 

- Sydeuropa med Italien og Spanien samt Frankrig er stærkt repræsenteret med næsten 30 procent af deltagerne. Hovedparten af gæsterne er fra Europa, og der er stor repræsentation fra Tyskland, Polen og Holland samt de baltiske lande og Norden. Men der er også tilmeldt en del fra Rusland, Ukraine og Kasakhstan, fra Syd- og Nordamerika og Asien. Deltagerne fra Danmark udgør højst 15 procent af samtlige deltagere, fortæller Asbjørn Børsting.

 

I Øksnehallen vil der være 56 stande, hvor udstillerne kan profilere deres virksomhed, og hvor deltagerne kan besøge standene og samtidig netværke.

 

Torsdag aften er der gallaaften med middag i Operaen, men den er udsolgt for længst, så de senest tilmeldt får ikke mulighed for at deltage.  

 

På andendagen om fredagen er der i Øksnehallen kl. 11.00-12.00 indlæg af generalsekretæren i Fefac, Alexander Döring, om bæredygtighed.

 

Mød Grovvarenyt  på Varebørsen

Grovvarenyt er også med til Den Europæiske Varebørs torsdag og fredag i Øksnehallen.

Har du gode ideer til artikler i Grovvarenyt, eller har du bare lyst til en snak med redaktionen bag Grovvarenyt, så kontakt os enten personligt i hallen – eller skriv til hl@grovvarenyt.dk

 

Artikel fra Grovvarenyt fredag 1. oktober 2021

 

 

 

 

 

 

< Tilbage