< Tilbage

Ulykkelig over det, der er sket i og omkring Danbred29-10-2021 - 18:01

DanBred-sagen har vist, at vi i hele landbruget skal diskutere ligestilling, siger Erik Larsen, formand for Landbrug og Fødevarer, Gris

Erik Larsen, formand for Landbrug og Fødevarer, Gris, udtrykte på årsmødet ønske om en større diversitet i landbrugets organisationer og virksomheder både hvad angår kompetencer, køn og alder. Pressefoto/David Rosted.

Af Helge Lynggaard

 

- Vi skal sikre, at de virksomheder, som vi driver i fællesskab, er gode arbejdspladser, og derfor er jeg også ulykkelig over det, der er sket i og omkring DanBred, sagde formanden for Landbrug og Fødevarer Gris, Erik Larsen på årsmødet i Herning tirsdag i denne uge.

 

Krænkelsessagen hos DanBred, der kom frem i offentligheden via en række artikler i Morgenavisen Jyllands-Posten, førte til afskedigelse af den administrerende direktør i DanBred og senere til, at bestyrelsen blev udskiftet.

 

-  Jeg er tilfreds med, at vi har fået en ny ledelse i DanBred, der skal sikre et sundt arbejdsmiljø og genoprette tilliden i og til DanBred. Vi arbejder også i Landbrug og Fødevarer med et nyt kodeks, der skal sikre, at eventuelle sager i virksomheder og organisationer, vi er medejere af, fremover vil blive håndteret hurtigt og ordentligt, sagde Erik Larsen, og fortsatte: 

 

- Sagen har også vist, at vi i hele landbrugserhvervet skal diskutere ligestilling – det gælder også i vores sektor. Vi har et stærkt medlemsdemokrati. De fleste medlemmer er mænd, og det kan man naturligt nok se i sammensætningen af vores bestyrelser. Men vi har et stort ønske om en større diversitet - både hvad angår kompetencer, køn og alder. Derfor hilser jeg velkommen, at Landbrug og Fødevarers formandskab sætter sig i spidsen for den proces både nationalt og lokalt.

 

Mangler arbejdskraft

Erik Larsen understregede, at det også på de enkelte virksomheder i landbruget gælder om at være en attraktiv arbejdsplads.

 

- Uanset om vi er dygtige forretningsfolk, er der desværre store udfordringer med at skaffe kvalificeret arbejdskraft i dansk landbrug. Jeg kan se, at flere af jer nikker genkendende til det. Jeg oplever det også selv på min bedrift. Langt de fleste gør noget ud af at være en attraktiv arbejdsplads. Derfor ærgrer det mig, at der i ny og næ er historier om kollegaer, som ikke behandler deres medarbejdere ordentligt. Vi har set flere eksempler i løbet af de seneste år. Det er de meget få, som er med til at ødelægge vores image som en god arbejdsplads. Det er noget, vi må tage afstand fra, og det gør vi bedst i fællesskab, sagde formanden til de mange griseproducenter, medarbejdere og gæster, der deltog i årsmødet. 

 

< Tilbage