< Tilbage

Mollerup Mølle opruster med stort lagerbyggeri på Aalborg Havn19-11-2021 - 17:49

Mollerup Mølle bygger fire nye pakhuse på Aalborg havn til eget brug og til udlejning

Den første af de nye haller, forventer Mollerup Mølle, er klar i maj næste år. Pressefoto.

 

Af Helge Lynggaard

  

Den familiedrevne foderstofvirksomhed fra Mors, Mollerup Mølle, har netop taget første spadestik til fire nye pakhuse på i alt 8.000 kvadratmeter på Aalborg havn. 

 

Det oplyser Mollerup Mølle og Aalborg Havn i en pressemeddelelse.

 

Mollerup Mølle har eksisteret i mere end 80 år, men virksomheden er ny på Aalborg havn. 

 

- Vi har kunnet se en voldsom vækst generelt i det nordjyske over de senere år, og den udvikling ønsker vi at udbygge yderligere, siger Søren Rathcke, bestyrelsesformand for Mollerup Mølle.

Han uddyber over for Grovvarenyt, at placeringen på Aalborg Havn sker for at styrke virksomhedens tilstedeværelsen   i Vendsyssel og Himmerland.

 

- Vi får med den nye placering nogle muligheder, som vi ellers ikke har haft. Vi vil kunne tage større skibe ind med korn og gødning, og det er en super god placering i forhold til hele det nordjyske område, siger Søren Rathcke og fortsætter:

 

- Ud over at være et erhvervsområde i vækst, er Aalborg havn også Nordjyllands trafikale knudepunkt, og her får vi direkte adgang til effektiv infrastruktur med skib, jernbane og landevej, hvilket er helt afgørende for vores forretning. Det giver os meget større fleksibilitet og øger vores konkurrencekraft i et større geografisk område, der rækker ud over Danmarks grænser.

 

Optimeringen af logistikmulighederne handler også om at styrke fundamentet og være på forkant med udviklingen.

 

- Det er et vigtigt skridt i at ruste vores virksomhed til fremtiden. Ud over at vi agerer i et stærkt landbrugsområde med mange driftige landbrugsbedrifter, er der også langsigtede perspektiver i det, fordi der på Aalborg havn er den rette viden og de rette rammer til både forretningsmæssig og fysisk vækst for os som virksomhed, siger Søren Rathcke.

 

Udlejning

De fire pakhuse er ikke kun tiltænkt Mollerup Mølle selv, men også udlejning til andre virksomheder, som kan leje enten et halvt eller et helt pakhus afhængig af behovet for lagerkapacitet. 

 

Ét af de afgørende elementer i byggeriet er rammerne for godshåndtering. 

Pakhusene er derfor placeret tæt ved kajen med tilstrækkelig vanddybde til at kunne tage imod skibe med mere end 30.000 tons gods, og samtidig er multiterminalen, jernbaneterminalen og brovægten lige ved hånden.

 

Port of Aalborg ser ligeledes store perspektiver i Mollerup Mølles byggeri: 

 

- Det er en kærkommen udvidelse af faciliteterne på Aalborg havn, at Mollerup Mølle bygger nye pakhuse og derved bidrager til at imødekomme den stigende efterspørgsel på lagerkapacitet. Det styrker både Mollerup Mølles og andre virksomheders fremtidsmuligheder. Samarbejde er en vigtig del af Port of Aalborgs koncept, og det passer derfor perfekt ind i vores strategi, når nye aktører kommer ind og bidrager til at løse en udfordring, som kommer flere virksomheder til gode, siger Michael Rosenkilde Lind.

 

Klar næste sommer

Det første af de fire pakhuse forventes at være klar til at tage i brug i maj og det sidste i december næste år. 

 

Mollerup Mølle har en omsætning på næsten 1,5 mia. kroner og produktion af godt 325.000 tons foder årligt.

 

Artiklen er fra Grovvarenyt nr. 46, 19. november 2021.

< Tilbage