< Tilbage

DLG varmer op til en ny koncernstrategi 10-02-2022 - 17:41

DLGs formand peger på, at grovvarekoncernen kigger ind i den største transformation i historien

Strategiplanen for de seneste fem år er lykkedes godt, sagde DLG-formand Niels Dengsø Jensen på pressemødet onsdag. Foto: Helge Lynggaard.

Af Helge Lynggaard

 

 

DLG er snart klar med en ny strategiplan, der skal tegne kursen for grovvarekoncernen for de næste fem år.

 

- Den nye strategiplan går i luften i april, varslede DLGs formand, Niels Dengsø Jensen på et pressemøde på Munkebjerg Hotel ved Vejle onsdag ved offentliggørelsen af regnskabet for 2021.

 

Han løftede ikke sløret for den nye strategi, men understregede dog flere gange, at den skal vise nye retninger.

 

- Vi er meget bevidste om, at vi skal i andre retninger, end vi har været tidligere. Når vi kigger ind i 2022 og årene frem, vil der ske den største transformation i vores historie, sagde Niels Dengsø Jensen.

 

Han pegede på, at DLG er på vej til at blive et højværdiselskab, hvor indtjeningen øges for både virksomheden og ejerne – landmændene. 

 

- For et år siden søsatte vi vores plan for bæredygtige løsninger, hvor vi følger to spor. Det ene spor handler om de CO2 aftryk, der sættes, når landmanden for eksempel køber en foderblanding. Det andet spor er, at vi vil tænke i bæredygtige løsninger og kommercialisere den grønne omstilling, så den bliver et forretningsområde for såvel landmanden som DLG. Det skal løfte os højere op i værdikæden, sagde Niels Dengsø Jensen og fortsatte:

 

- Nu har vi chancen for at gøre det. Tidligere, som et klassisk grovvareselskab, var det svært, men nu har vi mulighederne, og det skal vi udnytte. Det skal vi gøre sammen med andre og i partnerskaber – måske også sammen med andre brancher, sagde formanden.

 

Han nævnte som eksempel, at DLG er med til at opføre en proteinfabrik i Tyskland, der skal forarbejde ærter til ernæring. Desuden er DLG med i en dansk græsproteinfabrik, og senest har DLG investeret i selskabet Enorm, der producerer protein fra larver.

 

Målene er nået

Niels Dengsø Jensen glædede sig over, at de seneste fem års strategiplan, der sluttede i 2021, er lykkedes, så målene er nået.

 

- Vi havde blandt andet sat et meget ambitiøst mål om, at vores indtjening skulle øges med 50 procent, og det mål er nået, godt og vel. Vi havde også et mål om at udvikle vores strategiske forretningsområder, og det har vi også nået, da vi har en stærkere position inden for agribusiness på alle markeder. Vi har fået en stærkere økonomisk position, og den har vi blandt andet udnyttet til investering i at øge vores infrastruktur i Danmark med havneudvidelse på Masnedø, fabriksrenovering, ny terminal i Fredericia og to nye hovedkontorer i henholdsvis Fredericia og Nordtyskland.

 

- Vi står med en særdeles god finansiel situation og økonomisk robusthed, som vi har opnået gennem de seneste fem år, understregede DLGs formand.

 

  

 

< Tilbage